Menu
JIJ! Toetsing & Training - Toetsen om van te leren VO
JIJ! Toetsing & Training - Toetsen om van te leren VO

Aanpassingen JIJ! LVS september

Vernieuwd JIJ! Leerlingvolgsysteem

Hieronder vind je de laatste ontwikkelingen rond het JIJ! Leerlingvolgsysteem.

Ga je (weer) aan de slag met JIJ!? Meld je aan voor een online informatiesessie. We laten je onder meer zien hoe je toetsen kunt inplannen, resultaten kunt inzien en exporteren en deze kunt delen met leerlingen.

Automatische nulmeting via de Toetsroute

De Toetsroutes zijn weer beschikbaar voor de vakken/vaardigheden Nederlands Lezen, Nederlands Taalverzorging, Engels Lezen en Rekenen. Als je een toets wilt inplannen voor een leerling of groep leerlingen, kun je bij stap 3 kiezen voor ’toetsen volgens Toetsroute’. De Toetsroute stelt dan een passende (vervolg)toets voor. We hebben het nu gemakkelijker gemaakt om een nulmeting te doen. Als een leerling nog geen eerder behaalde resultaten heeft op een vak of vaardigheid, hoef je niet meer zelf een toets uit de toetslijst te kiezen. Voortaan stelt de Toetsroute in het JIJ! LVS dan een nulmeting voor op basis van leerjaar en leerweg. Binnenkort komen voor meer vakken Toetsroutes beschikbaar volgens deze systematiek.

(Klik op de afbeelding om deze te vergroten)

Resultaten exporteren vernieuwd

Het exporteren van resultaten naar CSV-bestand is overzichtelijker geworden. Voor PDF-exports ziet dit er na deze week ook zo uit. Resultaten exporteren gaat als volgt:

  1. Ga bovenin JIJ! naar ‘Resultaten’.
  2. Selecteer één of meerdere groepen en klik op ‘Bekijk resultaten’.
  3. Klik vervolgens rechtsboven in de hoek op Exporteren.
  4. Kies je voor ‘Exporteer resultaten naar CSV’, dan krijg je een keuzemenu (zie afbeelding hiernaast) voor welke vakken/vaardigheden je een export wilt maken en van welke resultaten (alle of alleen de laatste). Maak je keuzes en bevestig deze.
  5. Kies je voor ‘Exporteer leerlingrapporten naar PDF in ZIP-bestand’, dan ontvang je voortaan ook een PDF-bestand met daarin alle leerlingresultaten gecombineerd. Dit maakt het gemakkelijker om de rapportages van je leerlingen te printen.

(Klik op de afbeelding om deze te vergroten)