JIJ! Toetsing & Training - Toetsen om van te leren VO
JIJ! toetsing in het VO

Toetsen op afstand

Mogelijkheden om te toetsen vanuit huis

Toetsen neem je het liefst op school af. Mocht er in deze tijd van hybride onderwijs aanleiding zijn om (sommige) leerlingen op afstand te toetsen, dan is dat via het JIJ! Leerlingvolgsysteem mogelijk. Hieronder informeren we je hoe je volgtoetsen door leerlingen thuis kunt laten maken en wat ons advies is op het gebied van de schoolexamens. Kunnen we je helpen bij de interpretatie van toetsresultaten? Onze onderwijskundig adviseurs denken graag mee.

Toetsen op afstand - JIJ! Leerlingvolgsysteem

Tip: Toetsen op afstand met JIJ!

Marian en Atie, docenten aan het Willem van Oranje College in Waalwijk gaven deze tip rond toetsen op afstand met het JIJ! Leerlingvolgsysteem: “We zetten de JIJ! toetsen nu korter open. Dit betekent niet dat de leerlingen minder tijd krijgen, maar dat ze de toets alleen kunnen maken gedurende het lesuur dat in het rooster staat. Dat maakt de kans kleiner dat ze gaan overleggen. Dit blijft een lastig punt natuurlijk, maar toch geeft het ons wel een beeld van de ontwikkeling van leerlingen, omdat de meesten het gewoon serieus maken.”

We zetten de JIJ! toetsen nu korter open.
Marian en Atie Docenten Willem van Oranje College , Waalwijk

Download de ouder- en leerlinginstructies

De JIJ! toetsen en hart-handen zelfevaluaties zijn vanaf elk device met een internetverbinding te maken. Natuurlijk is het bij de afname van toetsen belangrijk dat de toetscondities voor de leerling goed zijn. Daarom hebben wij een instructie voor de ouders/verzorgers van de leerling opgesteld, zodat zij kunnen helpen bij het creëren van een goede toetssituatie. Daarnaast hebben we een instructie voor de leerling gemaakt en een instructie specifiek voor het afnemen van de JIJ! hart-handen instrumenten.

Als je ervoor kiest om de toetsen of instrumenten thuis af te laten nemen, dan kun je onze instructies sturen naar de ouders/verzorgers van de betreffende leerlingen. De instructies zijn in een Wordbestand gezet, zodat jullie de benodigde schoolspecifieke informatie kunnen toevoegen. Het is belangrijk dat je voordat je de instructie verstuurt de inloginstructie van jouw school aanvult. Ga daarbij zorgvuldig om met inloggegevens.

Download hieronder de algemene instructiebrieven en vul de informatie aan voor jouw school.
Kunnen we je helpen bij het opstellen van een instructie voor een specifieke toets? We denken graag met je mee!

Instructies toetsen op afstand

Schoolexamens

We raden aan om de JIJ! Schoolexamens kijk- en luistervaardigheid en rekenen op school af te nemen en niet op afstand.

Schoolexamens kijk- en luistervaardigheid

Probeer 2 maanden gratis: Zelf digitale toetsen maken

Wil je graag zelf digitale toetsen maken? In het JIJ! Leerlingvolgsysteem is het mogelijk om aan de hand van itembanken zelf toetsen samen te stellen. De items zijn gebaseerd op de leerdoelenkaarten onderbouw van de SLO (biologie, economie, wiskunde en natuurkunde). Daarnaast kun je geheel eigen vragen maken. Wil je deze functionaliteit proberen? Dit kan nu twee maanden gratis (ongeacht of je al met het JIJ! LVS werkt).

Valide en betrouwbare toetsen

Thuis in toetsen

Onze trainers en adviseurs zijn thuis in toetsen, zowel letterlijk als figuurlijk. In een aantal blogs en een serie korte vlogs geven ze je tips voor effectief onderwijs op afstand, waarbij leerdoelgericht werken centraal staat. Klik op onderstaande knop om naar de speciale ‘Thuis in toetsen’-pagina te gaan.

thuis in toetsen

Vragen of ondersteuning nodig?

Heb je vragen of kunnen we je op een andere manier helpen? We horen graag hoe we jullie kunnen ondersteunen. Je kunt ons bereiken via: 088 – 556 9800 of jij@bureau-ice.nl.