Contact
JIJ! toetsing in het VO
Meer info Toetsen op afstand

Richtlijnen JIJ! toetsen op afstand

Afname JIJ! toetsen op afstand

JIJ! toetsen neem je bij voorkeur op school af. Omdat dit nu wellicht niet voor elke leerling mogelijk is, is op afstand toetsen een alternatief om inzicht te krijgen en houden in waar de leerling ondersteuning bij kan gebruiken. In de afgelopen periode van (deels) afstandsonderwijs hebben we gezien dat veel scholen leerlingen thuis toetsen en/of zelfevaluaties hebben laten maken, waardoor docenten toch inzicht kregen in waar een leerling staat.

Toetsen op afstand - JIJ! Leerlingvolgsysteem

Richtlijnen JIJ! volgtoetsen op afstand

Thuis toetsen kan in deze periode een alternatief zijn. Als ondersteuning geven we je ‘Adviesrichtlijnen thuisafname JIJ! toetsen’ én de mogelijkheid om met onze onderwijskundig adviseur de toetsresultaten te evalueren om de juiste interpretatie te vinden.

Richtlijnen JIJ! volgtoetsen op afstand
  • Ook als de afname van toetsen op afstand plaatsvindt, heb je als school de verantwoordelijkheid voor een correcte afname. Het is daarom belangrijk dat ouders/verzorgers en leerlingen dat weten en jullie aanwijzingen opvolgen.
  • Een correcte afname betekent dat de toets onder toezicht wordt afgenomen, waarbij de leerling alleen gebruik maakt van hulpmiddelen die bij de toets worden aangeboden. Het gebruik van andere websites, chats, woordenboeken, een eigen rekenmachine of hulp van anderen is nooit toegestaan bij een JIJ!-toets.
  • Het is belangrijk dat ouders en leerlingen goed geïnformeerd zijn over de thuisafname. Daarvoor is onze ouderbrief te gebruiken die je eenvoudig kunt aanvullen met eigen gegevens en instructies. (zie het kopje Instructies en downloads op de Toetsen op afstand-pagina.)
  • Ga zorgvuldig om met inloggegevens en stuur deze nooit in één enkel bericht.
  • In het JIJ! LVS kan de docent live meekijken of leerlingen al met een toets zijn begonnen of niet.
  • Houd er bij onverwachte resultaten (onverwacht hoge of lage score) rekening mee dat de toetsomstandigheden voor de leerling niet optimaal geweest kunnen zijn.
  • De docent is het aanspreekpunt voor ouders en leerlingen. Bij problemen of vragen staat de servicedesk van JIJ! klaar voor de docent.

Heb je vragen of wil je advies van onze onderwijskundig adviseur? We zijn bereikbaar op 088 556 9800 of jij@bureau-ice.nl.