Menu

JIJ! en Levende Talen

Het Congres Levende Talen gaat dit jaar in een virtuele vorm door. Jammer dat we je vragen niet live kunnen beantwoorden, maar fijn dat we je op deze virtuele plek tóch kunnen laten zien waar we jou, als talendocent, mee kunnen ondersteunen. Laat het ons vooral weten als je meer wil zien, horen of ons toch eens in levenden lijve wil ontmoeten. Het JIJ! team is bereikbaar via jij@bureau-ice.nl of 088 556 9800.

Download handige werkvormen

Hieronder vind je een aantal praktische werkvormen spreekvaardigheid waarmee je leerdoelgericht kunt werken in je MVT-les. De werkvormen sluiten aan bij de workshop van Sergej Visser op het online Congres Levende Talen. Maar ook zonder deze workshop kun je er mee aan de slag.

JIJ! blijft leren

Heb je interesse in het trainingsaanbod van JIJ! omdat je met formatief evalueren aan de slag wil of dieper wil duiken in de kunst van het maken van een goede toets? Klik op onderstaande knop.

JIJ! Evaluatieroute op maat

Nieuw: Schoolexamens kijk- en luistervaardigheid

Wist je dat je via het JIJ! Leerlingvolgsysteem ook digitale, kant-en-klare schoolexamens Kijk- en luistervaardigheid kunt afnemen? Klik op de knop om meer te lezen over het aanbod en bekijk de demopagina waarmee je een globale indruk krijgt over hoe deze schoolexamens zijn opgebouwd. Wil je de toetsen even inzien? Laat het ons weten!

Regie met JIJ! schoolexamens

Methode-onafhankelijke toetsen

Het JIJ! Leerlingvolgsysteem biedt de middelen om objectief te meten, volgen en evalueren. Met een licentie voor het JIJ! LVS heb je keuze uit zo’n 500 methode-onafhankelijke toetsen, kerndoeltoetsen, zelfevaluaties en schoolexamens. Voor de talen zijn de volgende kant-en-klare digitale, genormeerde toetsen beschikbaar:

  • Nederlands volgens het referentiekader taal en rekenen Meijerink
  • Engels, Frans, Duits en Spaans volgens het Europees Referentieniveau (ERK)
  • Schoolexamens Kijk- en luistervaardigheid Nederlands, Engels, Duits en Frans  en rekenen

Van alle toetsen zijn er versies voor de verschillende niveaus en meerdere versies om extra meetmomenten mogelijk te maken.

JIJ! Leerlingvolgsysteem VO