Contact
JIJ! kijk- en luistertoetsen
JIJ! Schoolexamens kijk- en luistervaardigheid

JIJ! Schoolexamens kijk- en luistervaardigheid VO

Flexibele en betaalbare kijk- en luistertoetsen!

Ben je op zoek naar flexibele, digitale kijk- en luistertoetsen voor het schoolexamen in het voortgezet onderwijs?
Je kunt nu kiezen voor de JIJ! Schoolexamens kijk- en luistervaardigheid voor de vakken Nederlands, Engels, Duits en Frans. Hiermee biedt JIJ! een valide en betrouwbare keuze voor de kijk- en luistertoetsen in jouw PTA!

Valide en betrouwbare schoolexamens

Regie bij de docent

De digitale kijk- en luistertoetsen van JIJ! voldoen aan alle exameneisen én bieden meer gemak voor docenten. Je neemt de toetsen eenvoudig digitaal af op het door jou gewenste moment. Bovendien zie je als docent direct de resultaten in een overzichtelijke rapportage. Zo behoud je de regie.

Inzicht geven in de kennis en het talent van de leerling staat centraal, ook bij de summatieve toetsen van JIJ! Daarom zie je niet alleen de score per leerling, maar ook de behaalde referentie- en ERK-niveaus met daarbij de onderliggende aspectscores.

Regie met JIJ! schoolexamens

De voordelen van JIJ! kijk- en luistertoetsen

 • Jij hebt de regie: je kunt individuele leerlingen digitaal toetsen op elk gewenst niveau, moment en device.
 • Als docent heb je direct inzicht, niet alleen in de score maar ook in het behaalde referentie- of ERK-niveau én de onderliggende aspectscores.
 • De toetsen hanteren een random vraagvolgorde wat afkijken lastiger maakt.
 • Je kunt rapportages genereren op individueel-, klas- en schoolniveau.
 • Maatwerk: je kunt op elk moment voor een leerling een toets op een hoger niveau selecteren. Het is niet nodig om dit al bij je bestelling aan te geven.
 • Automatische leerling- en resultatenkoppeling met online schoolomgeving Magister of SOMtoday.
 • De kosten voor JIJ! schoolexamens kijk- en luistervaardigheid bestaan uit twee componenten: een licentieprijs afhankelijk van het aantal afnames (start bij €245,00 per school) en een prijs van €4,95 per leerling, per afgenomen toets. Oefentoetsen zijn gratis af te nemen.
 • Ondersteuning van onze onderwijskundige specialisten voor een effectieve en efficiënte inzet van de kijk- en luistertoetsen en het toetsplatform JIJ!
 • Mogelijkheden voor herkansingen.
 • Valide en betrouwbare toetsen, Bureau ICE is certificeerd door CIIO in samenwerking met Onderwijs.pro.
Voordelen JIJ! kijk- en luistertoetsen

Toetsaanbod JIJ! Schoolexamens

Het aanbod van JIJ! Schoolexamens kijk- en luistervaardigheid bestaat uit de volgende kant-en-klare, genormeerde kijk- en luistertoetsen:

 • Oefen schoolexamen kijken-luisteren (gratis af te nemen)
 • SE Nederlands kijken-luisteren 2F (vmbo-tl/gl) – versie 1 en 2
 • SE Engels kijken-luisteren A2-B1 (vmbo-tl/gl), B1 (havo), B2 (vwo) – versie 1 en 2
 • SE Duits kijken-luisteren A2-B1 (vmbo-tl/gl), B1 (havo), B2 (vwo) – versie 1 en 2
 • SE Frans kijken-luisteren A2 (vmbo-tl/gl), B1 (havo), B2 (vwo) – versie 1 en 2
Dat leerlingen zelf de regie hebben over het beluisteren van de fragmenten, vinden ze erg fijn.
Dirk Jan Munnik - docent en decaan Pieter Zeeman, Zierikzee

Rapportage schoolexamens

Als docent heb je direct inzicht in de resultaten, niet alleen in de score, maar ook in het behaalde referentie- of ERK-niveau én de onderliggende aspectscores. Je kunt diverse rapportages genereren op individueel-, klas- en schoolniveau en vergelijken met de landelijk gemiddelde score. Jij bepaalt zelf wanneer en hoe je dit terugkoppelt aan de leerling. Er is een automatische leerling- en resultatenkoppeling met de online schoolomgeving van Magister of SOMtoday mogelijk.

Resultaten JIJ! Schoolexamens

JIJ! Leerlingvolgsysteem

JIJ! Schoolexamens kijk- en luistervaardigheid is een toetspakket binnen het JIJ! Leerlingvolgsysteem dat geheel aansluit bij het onderzoekskader van de Onderwijsinspectie. Het gebruik van het JIJ! Leerlingvolgsysteem verhoogt het inzicht en helpt bij het afleggen van verantwoording. JIJ! is het enige digitale leerlingvolgsysteem voor alle jaarlagen in het voortgezet onderwijs waarmee je plaats-, tijd- en device-onafhankelijk de individuele groei van een leerling kunt laten zien. Je kunt inzichten in zowel hoofd als hart en handen gebruiken om je leerlingen verder te helpen bij hun ontwikkeling.

Al overtuigd?

Wil je dit schooljaar de kijk- en luistertoetsen van JIJ! afnemen voor het schoolexamen en de ontwikkeling van je leerlingen volgen van brugklas tot examen? Vraag dan een JIJ!-licentie aan. Daarmee heb je toegang tot alle volgtoetsen, de gratis oefentoetsen en de afsluitende schoolexamens.

Overzicht in leerlingvolgsysteem JIJ!

Meer informatie aanvragen