Menu
JIJ blijft leren - professionaliseringsaanbod
JIJ blijft leren - professionaliseringsaanbod

JIJ! Trainingsmogelijkheden Determinatie

Goed leren determineren

Met het trainingsaanbod van JIJ! duik je dieper in de kunst van het determineren. Want hoe bepaal je of een leerling op de juiste plek zit, zodat hij/zij zich het beste kan ontwikkelen? JIJ! biedt twee verschillende trainingen op het gebied van determinatie die elkaar goed aanvullen. Heb je specifieke wensen op het gebied van het determinatieproces? Dan is maatwerk ook mogelijk. Bekijk hieronder wat bij de trainingen aan bod komt.

JIJ! Training: Elke leerling op de juiste plek

We willen allemaal dat iedere leerling tot zijn recht komt. De keuze voor het juiste opleidingsniveau of profiel is dus heel belangrijk. Maar hoe weet je wat bij elke leerling past? Daarvoor is goede en dus eerlijke determinatie onmisbaar. Cijfers alleen geven niet altijd een goed beeld. We hebben relevante informatie nodig over wat leerlingen weten, kunnen en snappen. Dat kan met goede formele toetsen, maar ook met handige werkvormen in je les.

Wat komt aan bod?

In deze training gaan we in op wat we precies bedoelen met elke leerling op de juiste plek. Als we dat weten, weten we ook welke informatie relevant is om ervoor te zorgen dat de leerling op de juiste plek terecht komt. We introduceren het begrip leerdoelgericht determineren en we laten je zien hoe je een taxonomie en een taxonomie-groeilijn kan inzetten om mede te bepalen wat de juiste plek is voor de leerling.

Training JIJ!

JIJ! Training: Leerdoelgericht determineren

In deze training verdiepen we het begrip doelgericht determineren. Je leert hoe leerdoelkaarten een leerling en jou kunnen helpen bij het maken van keuzes. We laten zien hoe toetsmatrijzen en een Leerlingwijzer (feedbackinstrument voor leerling), het doelgericht determineren ondersteunen.

We zoomen in op hoe leerlingen met de hart-handen instrumenten, zichzelf kunnen evalueren op aspecten als leeraanpak, sociale context en creatief vermogen. Dit koppelen we aan de leerdoelen die hij/zij moet behalen om het determinatiedoel te behalen. Tenslotte gaan we oefenen met praktische werkvormen in de klas, die je ook weer kunnen helpen bij het maken van de juiste keuzes.

Meer over JIJ!

Vragen of maatwerk?

Voor elke training nemen we contact op om af te stemmen wat jullie wensen zijn. Zo is elke training maatwerk. Heb je specifieke ideeën of doelen? Laat het ons weten. We denken graag met jullie mee. Neem contact met ons op via: jij@bureau-ice.nl of 088 556 9800.