Contact
JIJ! toetsing in het VO
JIJ! toetsing in het VO

Onze JIJ! Trainers

Toetsen volgens JIJ!

Wij geloven in toetsen om van te leren. Toetsen op een manier die leerlingen onderdeel maakt van hun eigen leer- en ontwikkelproces. Geen afrekenmoment maar een evaluatiemoment dat leerlingen laat zien waar ze staan en waar ze naartoe gaan. En dat je als docent zicht geeft op waar de hiaten zitten en welke feedback of hulp een leerling nodig heeft. Een training gericht op toetsing helpt daarbij. De JIJ! trainers hebben een flinke dosis praktijkervaring in de klas en als adviseurs op diverse scholen. Elke trainer is breed inzetbaar, maar heeft ook een eigen expertisegebied. Omdat training heel persoonlijk is en een klik met het team daarbij van groot belang is, stellen wij onze trainers graag alvast kort voor.

Jesús de la Torre y Rivas

Jesús de la Torre y Rivas studeerde wiskunde en Nederlands aan de lerarenopleiding, rechten aan de universiteit, beleidsadvisering aan de Bestuursacademie en bedrijfskunde aan het IBO te Leusden. De rode draad in zijn carrière is onderwijs en management. Hij weet als geen ander wat er speelt in het onderwijs en hoe je mensen moet enthousiasmeren om de gestelde doelstellingen te realiseren. Sinds 2015 is hij senior trainer/adviseur bij het JIJ! team van Bureau ICE. Hier ontwikkelde hij een geheel nieuwe methodiek om leerlingen succesvol te betrekken bij het ontwikkelen van toetsbeleid. Jesús is een specialist in het creëren van draagvlak.

JIJ! trainers - Jesús de la Torre y Rivas

Sergej Visser

Sergej Visser gaf twintig jaar lang Engels, CKV en Spaans op mavo, havo en vwo. Hij ontwikkelde een compleet nieuw curriculum Engels, voor klas 3 t/m 6. Zijn specialisme is formatief evalueren ofwel leerdoelgericht werken. Sergej denkt graag na over hoe het onderwijs nog beter kan en loopt warm voor complexe vraagstukken waarbij schoolbeleid en de dagelijkse praktijk elkaar raken. Hij is auteur van het werkboek Formatief Evalueren in elke les. Zijn volgende boek gaat over het werken aan een feedbackcultuur in het onderwijs. Sergej is senior trainer/adviseur bij het JIJ! team van Bureau ICE.

JIJ! trainers - Sergej Visser

Carolijn Heijnen

Carolijn Heijnen werkte 10 jaar in het voortgezet onderwijs als docent Spaans op het vmbo, havo, vwo en gymnasium. Ze zette het curriculum Spaans in de onderbouw op en werd master RTTI. Daarnaast schreef ze mee aan de leergang Spaans Paso Adelante. Om zich verder te verdiepen in het onderwijs ging ze Onderwijswetenschappen studeren aan de Universiteit van Utrecht. Haar hart ligt bij het onderwijs en als trainer bij het JIJ! team van Bureau ICE wil ze docenten laten groeien op het gebied van toetsing en examinering en op die manier bijdragen aan het verbeteren van het onderwijs in Nederland. “Door middel van actieve werkvormen die dichtbij de praktijk liggen hoop ik als trainer docenten te inspireren op het gebied van toetsing en examinering.

JIJ! trainer Carolijn Heijnen

Frieda van Hout

Frieda van Hout is Neerlandica en houdt zich sinds de jaren negentig vanuit verschillende functies bezig met NT2. De rode draad door haar carrière is haar inzet voor Praktijk Gericht Leren en het streven naar verbinding. Zo won ze in 2011 een Europese vrijwilligersprijs in de categorie ‘Verbinding’ met het door haar opgezette taalcoachproject. De laatste jaren werkte ze ook als examinator en beoordelaar. Ze is lid van de Raad van Advies Toezicht in de klas (ITTA) en voorzitter van de BVNT2. Frieda is sinds 2019 adviseur/trainer NT2 bij Bureau ICE en is gespecialiseerd in trainings- en adviestrajecten op ISK’s.

Frieda van Hout - JIJ! Trainer/adviseur ISK - NT2

Contact

Neem contact met ons op om te bespreken welk instrument het beste past bij jouw school. Onze adviseurs staan je graag te woord. Zij brengen al je ontwikkelbehoeftes in kaart op het gebied van toetsing en training.