Quayn - toetsplatform voor het VO
Quayn - toetsplatform voor het VO

Aanpassingen Quayn - voorjaar 2022

Ontwikkelingen Quayn toetsplatform

Op deze pagina vind je welke aanpassingen of nieuwe functionaliteiten er zijn rond het toetsplatform Quayn. Wil je de update van vorige maand teruglezen, klik dan op deze link.

Toetsvragen importeren vanuit Excel

Op verzoek van WinToets-gebruikers hebben we een import-functionaliteit ontwikkeld om toetsvragen vanuit Excel te importeren in Quayn. Zo zet je bijvoorbeeld heel snel een woordenschattoets klaar. Om de functionaliteit te gebruiken klik je in Quayn op de itembank van jouw keuze. Bij het overzicht van de items in de itembank zie je nu een knop ‘Importeer items (.xlsx)’ staan.

Oefenen met eindexamens voorgaande jaren

Heb je een Suite-licentie op Quayn? Dan kun je gebruikmaken van de Cito-eindexamens vanaf 2015. De examens vind je onder Projecten en als losse vragen in de Itembank onder Externe Itembanken > kopje ‘Examenbank’. Zo kun je als docent zelf eenvoudig een oefenexamen samenstellen met deze toetsvragen, eventueel aangevuld met eigen vragen.

Quickstart beheer en interne afstemming

Als je school start met digitaal toetsen via Quayn, is het handig om een aantal punten met elkaar af te stemmen. Zo zet je Quayn op een uniforme en effectieve manier in binnen de school. In deze Quickstart vind je de belangrijkste punten om bij de start rekening mee te houden en af te stemmen met collega’s. Ook handig voor nieuwe collega’s of als je Quayn-skills een beetje zijn weggezakt!