Quayn - toetsplatform voor het VO
Quayn - toetsplatform voor het VO

Ontwikkelingen Quayn december 2022

Ontwikkelingen Quayn toetsplatform

Op deze pagina lees je meer over aanpassingen of nieuwe functionaliteiten rond het toetsplatform Quayn. Wil je de update van vorige keer teruglezen, klik dan op deze link.

Nieuw telefoonnummer

Heb je vragen voor ons? We helpen je graag. Let op, Quayn is sinds deze zomer te bereiken op het volgende telefoonnummer: 088 556 9800.

Woordenteller itemtype 'Open'

Als je een item aanmaakt met het itemtype ‘Open’ zien leerlingen tijdens het maken van een opdracht een woordenteller die meetelt tijdens het typen. Hiermee kan de leerling real-time zien of hij/zij voldoet aan de eisen van de opdracht, bijvoorbeeld maximaal 300 woorden. Ook tijdens het inzien van een gemaakte toets kan een leerling zien hoeveel woorden het antwoord bevatte. Het aantal woorden staat rechtsboven het antwoordveld. Als docent zie je de woordenteller in het scherm ‘Cursist Nakijken’ in het Analysemenu. Zo kun je controleren of de leerling aan de opdracht heeft voldaan.

Goed om te weten:
De woordenteller is zichtbaar bij zowel ‘Open | Essay’ items (gemaakt met de huidige editor) als bij ‘Open | Open’ items (gemaakt met oudere versies van de editor en/of WinToets).

(Klik op de afbeelding om deze te vergroten)

Toetsen inzien via Safe Exam Browser

Het is nu mogelijk om toetsen in te zien via de Safe Exam Browser. Hierdoor kun je als docent toetsen klassikaal bespreken zonder dat de toetsinhoud verspreid kan worden via screenshots en schermopnames. Om te zorgen dat de leerlingen de toets beveiligd kunnen inzien, ga je naar het tabblad ‘Detailgegevens’ van de planning. Bij de dropdown ‘Bekijken Resultaten’ kies je de optie: ‘Cijfers, punten, antwoorden en inzien’. Daarnaast zet je in het laatste tabblad ‘Beveiligde browser’ een vinkje bij: ‘Testresultaten kunnen alleen gezien worden in de Safe Exam Browser’. Leerlingen zien vervolgens in de cursistomgeving het Safe Exam Browser-symbool bij het resultaat en bij de optie ‘Inzien’.

(Klik op de afbeelding om deze te vergroten)

Quickstart beheer en interne afstemming

Als je school start met digitaal toetsen via Quayn, is het handig om een aantal punten met elkaar af te stemmen. Zo zet je Quayn op een uniforme en effectieve manier in binnen de school. In deze Quickstart vind je de belangrijkste punten om bij de start rekening mee te houden en af te stemmen met collega’s. Ook handig voor nieuwe collega’s of als je Quayn-skills een beetje zijn weggezakt!