Quayn - toetsplatform voor het VO
Quayn - toetsplatform voor het VO

Ontwikkelingen Quayn juni 2022

Ontwikkelingen Quayn toetsplatform

Op deze pagina vind je welke aanpassingen of nieuwe functionaliteiten er zijn rond het toetsplatform Quayn. Wil je de update van vorige keer teruglezen, klik dan op deze link.

Nieuw telefoonnummer

Heb je voor of in de vakantie vragen voor ons. Wij helpen je graag. Let op, Quayn is vanaf nu te bereiken op het volgende telefoonnummer: 088 556 9800.

Tekstbewerkingsopties in editor uitgebreid

Als je toetsvragen maakt in de editor kun je de tekst nu nog beter opmaken. Je kunt kiezen tussen verschillende lettertypen en ook gekleurde tekst gebruiken. Daarnaast kun je gebruikmaken van de Tab-toets om tekst te laten inspringen. Deze opties zijn beschikbaar in de vraag- en antwoordvelden en bij de bronnen. Zo kun je bijvoorbeeld in een tekst voor Nederlands duidelijke alinea’s met kopjes aanmaken, of een zin markeren door een andere tekstkleur te gebruiken.

Afbeelding kopiëren en plakken

Je kunt vanaf nu bronnen, zoals afbeeldingen, vanuit het klembord kopiëren naar Quayn. Handig als je bijvoorbeeld een afbeelding in Word hebt, of als je een afbeelding van Google wilt kopiëren en plakken om in een item te gebruiken. Dit werkt in alle velden waar je normaal ook een afbeelding in kunt plakken. Let op: Als je zowel tekst als een afbeelding hebt gekopieerd, wordt alleen de tekst geplakt. Kopieer en plak de tekst en afbeelding dus altijd afzonderlijk van elkaar.

Meer vragen bij één afbeelding?

Veel docenten gebruiken afbeeldingen bij hun toetsvragen. Regelmatig horen er meerdere vragen bij dezelfde afbeelding. Het was al mogelijk om de gehele toetsvraag te kopiëren in Quayn. Maar, nu is het nog makkelijker om bij één afbeelding meerdere vragen te maken. Je hoeft je afbeelding namelijk maar één keer toe te voegen en daarna kun je deze kopiëren naar andere vragen. Klik op de knop ‘Zoeken/aanvullen’ en op het tabje ‘Kopieer gegevens’. Door ‘bron’ aan te vinken kopieer je de afbeelding mee.

Herinnering: WinToets per 1 aug niet meer beschikbaar

Zoals eerder aangegeven is WinToets per 1 augustus niet meer beschikbaar. Het toetsplatform Quayn heeft de mogelijkheden van WinToets overgenomen en zal scholen en organisaties verder ondersteunen in het online toetsen. Heb je nog WinToets-bestanden die je om zou willen zetten naar Quayn-bestanden? Ga dan als volgt te werk:

  • Open de specifieke toets in WinToets (WTMaak).
  • Kies vervolgens voor Bestand > Exporteren > Als Quayn package.
  • Je kunt dit zipbestand vervolgens uploaden als itembank of als project in Quayn.

Als je nog veel toetsen wilt overzetten van WinToets naar Quayn, dan raden we aan om WTConverter te gebruiken. Deze converter is bij de meeste WinToets-licenties meegeleverd (te vinden in de map DOCENT). Mocht je de converter niet hebben en toch veel toetsen willen converteren, neem dan contact op met:
quayn-helpdesk@bureau-ice.nl.

Online sessie: Quayn, de basis op 13 september

Ben je overgestapt van WinToets naar Quayn en nog niet helemaal thuis in het werken met Quayn of zijn er collega’s die nog willen kennismaken met het toetsplatform? Op dinsdagmiddag 13 september organiseren we om 16:00 uur een (gratis) online sessie waarin we je meenemen in de basis van het werken met Quayn. Meld

Stappenplan start schooljaar

Heeft jouw school geen koppeling tussen Quayn en een LAS als Magister of Somtoday? Dan is het belangrijk om als beheerder voor het begin van het schooljaar een aantal aanpassingen te doen. Zo kunnen docenten en leerlingen weer goed aan de slag met het toetsplatform. In dit stappenplan nemen we je mee in de benodigde acties.

Quickstart beheer en interne afstemming

Als je school start met digitaal toetsen via Quayn, is het handig om een aantal punten met elkaar af te stemmen. Zo zet je Quayn op een uniforme en effectieve manier in binnen de school. In deze Quickstart vind je de belangrijkste punten om bij de start rekening mee te houden en af te stemmen met collega’s. Ook handig voor nieuwe collega’s of als je Quayn-skills een beetje zijn weggezakt!