Contact
JIJ! Toetsing & Training - Toetsen om van te leren VO full
JIJ! Toetsing & Training - Toetsen om van te leren VO

Anders kijken, meer zien

Anders kijken naar leerlingen en meer zien! Dat kan met een toetsbeleid dat aansluit bij uw schoolvisie, en de kwaliteit van uw toetsen waarborgt. Hoe u minder kunt toetsen, en tegelijkertijd meer te weten kan komen waar uw leerlingen daadwerkelijk staan in hun leerproces, leert u in één middag in de Masterclass en Workshop “Toetsbeleid en kwaliteit van toetsing”. Wij bieden deze Masterclass en Workshop enkele malen per jaar gratis aan voor schoolleiders. Het aantal deelnemersplekken per editie is beperkt, dus schrijf u snel in.

Hoe willen wij leerlingen toetsen? Dat is de feitelijke vraag waar het om gaat bij het nadenken over en het maken van toetsbeleid. Toetsbeleid maakt u voor uw leerlingen. De belangrijkste afnemer van uw toetsbeleid is de leerling. Heeft u er weleens aan gedacht om uw leerlingen te betrekken bij het opstellen van het toetsbeleid?

 

Dromen

In deze Masterclass nemen wij u mee in de uitdagingen waar u voor staat, wanneer u binnen uw school wilt werken aan een inspirerend en gedragen toetsbeleid. De Franse schrijver Antoine de Saint-Exupéry zei eens dat als je een schip wilt bouwen, je de bouwers eerst moet laten dromen van de eindeloze zeeën. Met een toetsbeleid is dat niet anders. Denk bijvoorbeeld samen met uw leerlingen na over hoe ze getoetst willen worden en waarom. Hoe u dat op een inspirerende manier kunt doen, en hoe u uiteindelijk in een volgende fase uw dromen om kan zetten in een coherent toetsbeleid. Dit en meer ervaart u op deze middag.

 

Denken

In de workshop nemen wij u graag mee naar de volgende fase van het ontwikkelen van een goed toetsbeleid, de fase van het denken. Wat betekent de visie die u ontwikkeld heeft, voor de dagelijkse praktijk? Hoe geeft u invulling aan anders kijken naar uw leerlingen? Als uw docenten minder summatief gaan toetsen, zult u hoge eisen moeten stellen aan de kwaliteit van de overgebleven toetsen. Er worden immers grote beslissingen genomen voor de leerling, op basis van minder toetsen. Hoe borgt u nu de kwaliteit van de toetsen die op uw school gegeven worden? Wij presenteren u op die middag een model, analoog aan het mbo, waarmee u op een eenvoudige manier het proces rondom toetsing en schoolexamens kunt vormgeven, teneinde de kwaliteit van toetsing op uw school te borgen.

 

Doen

En tenslotte nemen wij u – na het diner – mee naar de fase van het doen: Hoe krijgt u uw toetsbeleid geïmplementeerd? Wij vertellen u graag hoe u draagvlak kunt realiseren voor uw ideaal om ook met toetsen het beste uit uw leerling te halen.

Wij zien u graag op onze Masterclass Toetsbeleid!

Programma

15.00 – 17.00 uur Masterclass Toetsbeleid met interactief deel
17.00 – 18.30 uur Talking dinner
18.30 – 19.00 uur Presentatie van een best practice Toetsbeleid