Menu

Presentaties

Wat een geweldig event!

Op woensdag 26 januari 2022 hebben ruim 400 personen uit het onderwijs het Online IEP Event bijgewoond. Mooi om te zien dat er zo veel mensen tijd hebben gemaakt voor dit event in deze drukke tijd voor het onderwijs. De middag werd geopend door Berend van der Kolk met een interessante sessie over ‘de meetmaatschappij’. Daarna volgden drie rondes met sessies over o.a. de referentieniveaus, de hart en handen instrumenten, de rekentoetsen en ervaringen van scholen met het IEP LVS en de IEP Eindtoets. Om ervoor te zorgen dat je al deze interessante sessies nog eens terug kunt luisteren en bekijken, hebben we zoveel mogelijk sessies voor je opgenomen en delen we de presentatie van iedere sessie.

Aftrap: Berend van der Kolk over de 'meetmaatschappij'

Met een inspirerend programma voor iedereen in het onderwijs (van leerkracht tot bestuurder) zijn we dit event gestart met Berend van der Kolk. In deze sessie bespreekt Berend wat er gebeurt als we ‘kwaliteit’ en ‘prestaties’ uitdrukken in een getal, welke problemen dat kan opleveren en hoe we die problemen kunnen verzachten.

Over Berend

Berend van der Kolk (1986) is auteur van het boek De Meetmaatschappij en is werkzaam als associate professor aan de Vrije Universiteit. In zijn onderzoek en onderwijs buigt hij zich over de vraag wat de implicaties zijn van het meten en becijferen van prestaties op het werk en op school. Voorheen gaf hij les aan de London School of Economics en IE Business School in Madrid. In 2020 werd hij door het Britse Thinkers50 geïdentificeerd als opkomende managementdenker.

Berend van der Kolk

Programma

Na de aftrap konden deelnemers in drie rondes een keuze maken uit meerdere sessies, o.a.:

  • De wetenschap over effecten van het werken met niveaugroepen op gelijke kansen
  • Toetsen, waarom eigenlijk… Praktijkverhaal van een school
  • IEP LVS: inzicht in ontwikkeling, voor leerling tot bestuurder