Menu

Informatie voor ouders IEP LVS

Wij snappen dat de ouders en verzorgers van de leerlingen graag aangehaakt zijn. Om jullie daarbij te helpen, hebben we enkele materialen ontwikkeld die jullie kunnen gebruiken in de communicatie met ouders/verzorgers. Uiteraard ben je vrij om deze documenten aan te passen of een deel hiervan te gebruiken voor  bijvoorbeeld een ouderavond of een informatiebrief.

Deze pagina is bedoeld voor leerkrachten. Ben je een ouder/verzorger van een leerling die toetsen maakt in het IEP LVS? Klik dan hier.

Ouders informeren

Gaan jullie werken met het IEP Leerlingvolgsysteem en wil je ouders informeren over wat het precies inhoudt? We hebben een aantal materialen ontwikkeld om ouders goed te kunnen informeren over het IEP LVS.

  • Video: Deel deze video met ouders, want hierin leggen we kort uit waarom jullie gaan werken met het IEP LVS.
  • Presentatie: Je kunt de presentatie gebruiken voor bijvoorbeeld een ouderavond/informatiebijeenkomst voor ouders.
  • Ouderbrief: Je kunt de ouderbrief, of een deel van de ouderbrief, meegeven/opsturen aan ouders ze te informeren.

Webinar Talentenkaart delen met ouders

Ben je net gestart met het IEP LVS, dan is de talentenkaart nieuw. We nemen je in dit webinar stap voor stap mee door de talentenkaart. Hoe leg je de resultaten uit aan ouders? Welke onderdelen staan er standaard op en welke zijn optioneel? Hoe zorg je ervoor dat ouders begrijpen wat er op de talentenkaart staat en hoe neem je hen mee in de leerlijn van hun kind?

Werk je al langer met het IEP LVS en ben je nieuwsgierig geworden? Meld je dan ook gerust aan.

Leeswijzer talentenkaart voor ouders

Als je de talentenkaart mee geeft aan de leerlingen, dan wil je deze vast ook toelichten aan de leerling en aan ouders. Dit kun je doen door middel van een gesprek, maar ook met behulp van deze leeswijzer. In de leeswijzer leggen we elk onderdeel van de talentenkaart uit. Het is een wordbestand zodat je er eventueel onderdelen uit kunt halen, zoals het onderdeel ‘Schooladvies’ als je deze niet mee geeft aan de leerling.

Er zijn twee aparte leeswijzers voor leerjaar 3 t/m 5 en leerjaar 6 t/m 8.

Nieuwsbriefberichten

Als je werkt met IEP zijn er veel vaste momenten in het schooljaar waarop je ouders en verzorgers kunt informeren. Bijvoorbeeld in een nieuwsbrief. Om je alvast op weg te helpen vind je in dit bestand voor elke maand van het schooljaar een bericht dat je kunt gebruiken in jouw communicatie naar ouders. Je bent uiteraard vrij om hier zelf nog aanpassingen in te doen.

Kind lezen