Menu
IEP Leerlingvolgsysteem
IEP Leerlingvolgsysteem

Ontwikkelingen lente 2024

Maart 2024

Groepsoverzicht per leerdoel

In het tabblad Resultaten vind je een aantal overzichten. Als je het tabblad open klikt, zie je allereerst de huidige status per leerling per vaardigheid; dit is de verzamelstatus van alle observaties tot nu toe.

Als je een vaardigheid kiest, dan zie je de domeinscores. Hier zie je de huidige status per leerling per domein. Filter op thema om alleen de leerdoelen te zien die horen bij dat thema.

Nieuw! Je kunt nu kiezen voor ‘Leerdoelen’. Hier zie je de huidige verzamelstatus van alle leerlingen per leerdoel. Als je op een leerdoel klikt, zie je de huidige status per leerling. De status is gesorteerd van ‘Niet geobserveerd’ naar ‘Kan het zelfstandig’. Filter op thema om alleen de leerdoelen te zien die horen bij dat thema.

Als je op ‘Alle resultaten’ klikt, zie je alle afgeronde observaties van de leerlingen tot nu toe.

Thema's exporteren

Je kunt nu met één druk op de knop je thema’s exporteren naar Excel.

Ga in je Themabeheer naar de drie puntjes achter een thema. Hier klik je op ‘Leerdoelen exporteren’. De leerdoelen die je voor een bepaald thema geselecteerd hebt, worden dan geëxporteerd in de vorm van een Excel-bestand. Je kunt hierdoor gemakkelijk een lijst met doelen printen om te gebruiken in de klas of om in je eigen formats of plannen te verwerken.

Thema bewerken

Wanneer je aanpassingen doet in je thema’s, worden deze wijzigingen meteen meegenomen in je observaties. Dit gebeurt ook wanneer er nog gepauzeerde observaties open staan. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat je toch nog een doel wil toevoegen aan je huidige thema of dat er een doel is dat je doorschuift naar een volgend thema en je deze verwijdert.

Doordat het doel meteen zichtbaar is of verdwijnt, hoef je de observatie niet meer af te ronden en opnieuw klaar te zetten, maar kan je het meteen observeren.

Thema's selecteren

We zien dat veel scholen al druk bezig zijn met het samenstellen van passende thema’s voor hun groep leerlingen. Mooi! Dat betekent ook dat op iedere school de lijst met thema’s steeds iets langer wordt, omdat we verder in het schooljaar komen. Om de resultaten van een bepaald thema sneller te kunnen vinden, krijgen scholen met meer dan 6 aangemaakte thema’s vanaf nu een overzichtelijke pop-up van alle thema’s bij het resultatenoverzicht. Hierdoor kan je snel en gemakkelijk het thema selecteren dat je wilt bekijken.