Menu
IEP Leerlingvolgsysteem
IEP Leerlingvolgsysteem

Ontwikkelingen winter 2022-2023

Februari 2023

Doorontwikkeling IEP LVS leerjaar 1 en 2

Ook in de winter wordt er hard doorgewerkt aan het IEP LVS voor leerjaar 1 en 2. Zo hebben we onder andere het observatie-instrument Taal toegevoegd aan het IEP LVS en maken we nu duidelijk onderscheid tussen toetsen en observaties in de verschillende overzichten. Klik op de knop hieronder om het totale overzicht van nieuwe ontwikkelingen te zien.

Tweestapsverificatie voor schoolbeheerders bij inloggen

Als schoolbeheerder kan je op twee manieren inloggen op het IEP LVS: via ieplvs.nl of via Basispoort. Via ieplvs.nl log je in met een gebruikersnaam en een wachtwoord. Om de informatiebeveiliging van het IEP LVS te verbeteren is het mogelijk voor schoolbeheerders om hierbij een tweestapsverificatie in te stellen op je eigen account. In de inloginstructie leggen we je uit hoe je de tweestapsverificatie instelt en hoe je vervolgens inlogt.

Deze ontwikkeling is een mooie stap om het systeem nóg veiliger te maken voor iedereen. Op dit moment staat het voor iedere gebruiker standaard uit. Mogelijk kiezen we er op latere termijn voor om dit voor iedereen aan te zetten.

Let op! Log je in via Basispoort? Dan log je niet in via de tweestapsverificatie.

Melding voor schoolbeheerder als de resultaatkoppeling niet werkt

Het komt wel eens voor dat er iets mis gaat in de resultatenkoppeling tussen het LAS en het IEP LVS. Wanneer de resultatenkoppeling tussen je LAS en het IEP LVS niet werkt, krijgen wij hierover een foutmelding. Als deze foutmelding vijf dagen achter elkaar voorkomt, wordt de schoolbeheerder hier vanaf nu per email over geïnformeerd. Je krijgt informatie over het feit dat de resultaatkoppeling niet werkt en je krijgt meer informatie over hoe de koppeling kan worden hersteld.

November/december 2022

Talentenkaart schrijven - preview

Als de leerlingen toetsen en instrumenten hebben ingevuld, wil je de resultaten op een passende manier delen met de leerling en met ouders. Hiervoor kun je de talentenkaart gebruiken. Je moet hierbij eerst per leerling een talentenkaart toevoegen. Vervolgens kun je op de voorkant van de talentenkaart een toelichting schrijven; bijvoorbeeld over hoe het met de leerling gaat in de klas of welke doelen jullie samen hebben besproken. Hoe die voorkant er uit komt te zien, kun je vanaf nu heel makkelijk zien met behulp van de preview (zie afbeelding). Je kunt zo precies zien of je tekst er netjes op komt te staan en of je nog ruimte hebt om iets te schrijven.

Alle talentenkaarten in één keer printen

Heb je alle talentenkaarten klaar staan? Dan kun je ze allemaal in één keer downloaden. Ga via Menu naar Exporteren. Je kiest daar voor Talentenkaarten exporteren. We hebben ervoor gezorgd dat iedere talentenkaart op een nieuwe pagina begint, zodat je ze ook in één keer allemaal kunt printen.

 

IEP-advies leerjaar 8 beschikbaar vanaf 1 november

Ieder jaar kijken we of de IEP LVS berekening nog passend is, met behulp van feedback van scholen en de herberekening van de normen. Hierdoor kunnen we dit schooljaar het IEP-advies vanaf 1 november live kunnen zetten. Ook voor leerlingen in leerjaar 8 die vóór 1 november een toets hebben gemaakt, wordt met terugwerkende kracht een passend advies berekend.