IEP Eindtoets opnieuw goedgekeurd door minister

Wij willen de beste kwaliteit leveren met onze IEP Eindtoets. Dat betekent dat we grote zorg besteden aan het maken van betekenisvolle taal- en rekenopgaven die er toe doen voor 11/12-jarige leerlingen. Daarnaast gaan we zeer zorgvuldig te werk als het gaat om het vaststellen van de uitspraak die we doen op basis van de gemaakte toets: het geven van een advies voor een schooltype in het vervolgonderwijs. Zowel de inhoud van de toets als de uiteindelijke uitspraak (normering) bepalen de kwaliteit die we leveren.

Jaarlijks vindt er een onafhankelijke controle plaats of we ons werk goed doen, dat doet de Expertgroep Toetsen PO. Iedere vier jaar is er een uitgebreide beoordeling die bepaalt of de IEP Eindtoets weer toegelaten wordt voor vier jaar als eindtoets voor het primair onderwijs. Dit najaar hebben zowel de COTAN als de expertgroep de IEP Eindtoets beoordeeld op 1) de onderwijskundige aspecten, 2) de organisatorische aspecten, en 3) de psychometrische aspecten van onze toets.

We zijn trots dat we kunnen melden dat de IEP Eindtoets op alle genoemde onderdelen positief beoordeeld is en dat minister Arie Slob onze eindtoets opnieuw voor vier jaar toegelaten heeft voor gebruik in het primair onderwijs. Dat betekent dat alle leerlingen en scholen weer kunnen rekenen op de vertrouwde kwaliteit van de IEP Eindtoets.

Benieuwd naar de IEP Eindtoets?
In april vindt de afname van de IEP Eindtoets voor de vijfde keer plaats. Afgelopen jaar koos één op de drie basisscholen voor de papieren IEP. Ook benieuwd naar de IEP Eindtoets? Blader dan gerust eens door het voorbeeldboekje.

Benieuwd naar het complete rapport van de Expertgroep Toetsen PO?
Op de site van de Expertgroep Toetsen PO kunt u de beoordelingen bekijken. Klik hier.

Plaats een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *