Contact
JIJ! Toetsing & Training - Toetsen om van te leren VO full
JIJ! Toetsing & Training - Toetsen om van te leren VO

JIJ! Training – toetsbeleid: Examencommissie

Examencommissie

Hoe borg je de kwaliteit van toetsen en schoolexamens? Hoe laat je de processen rond de examinering optimaal verlopen? Hoe zorg je voor de juiste personen met de juiste kwaliteiten op de juiste plaatsen in het examenproces?  

Wat kun je met deze training?

Het instellen van een examencommissie kan een essentiële bijdrage leveren aan de borging van het hele examenproces. In onze trainings- en adviestrajecten rond de examencommissie behandelen we alle rollen en taken van de examencommissie. Ook bespreken we de vier pijlers: de kwaliteitsdoelen die de examencommissie nastreeft, in alle fases van de PDCA (Plan- Do-Check-Act-cyclus). Deze inzichten geven een belangrijke impuls aan de kwaliteit van onderwijs en toetsing op school.  

Waarom kies je voor JIJ! Toetsing & Training?

Onze trainers zoeken de interactie met de groep. Daarom is geen enkele training hetzelfde. Omdat onze trainers jarenlange ervaring hebben en zelf voor de klas hebben gestaan weten zij scherp het niveau van de groep in te schatten. Zo passen zij hun verhaal aan op de behoefte van de deelnemers. Door continu informele formatieve toetsmomenten in te lassen wordt de optimale kennisopname van alle deelnemers geborgd. Zo zorgen zij voor een succesvolle training die steevast met een hoge waardering wordt beoordeeld door de deelnemers. Bekijk hier onze trainers.