Contact

Constructeur startbekwaam

Zélf een theorie-examen en een proeve van bekwaamheid kunnen maken

Je wilt op basis van het herziene kwalificatiedossier zélf een theorie-examen en een proeve van bekwaamheid kunnen maken. Dan wil je weten waar je op moet letten. Hoe zit het eigenlijk met het wettelijk kader? Hoe zorg je er voor dat je examen valide, betrouwbaar en bruikbaar is? Hoe borg je dat de examenstof goed aansluit op het kwalificatiedossier en de essentie van het beroep? Zo zorg je dat je zelf ontwikkelde examens het juiste niveau hebben om vastgesteld en ingezet te kunnen worden.

Voor wie?

Deze constructietraining is bedoeld voor docenten die een eerste stap willen zetten in het ontwikkelen van een theoretisch examen en een proeve van bekwaamheid.

Maximale groepsgrootte: 10 deelnemers. De aangeboden training gaat door bij een minimale deelname van vier personen.

Inhoud en resultaat van de training

In deze training leer je de beschreven kaders van het (herziene) kwalificatiedossier te vertalen naar een goed onderbouwd theoretisch en praktisch examen. Je leert wat de eerste stappen zijn om een theoretisch examen te ontwikkelen. Je gaat aan de slag met het maken van een toetsmatrijs. Ook kom je te weten welke vraagvormen er zijn, en wanneer de vragen kwalitatief in orde zijn.

Bij het ontwikkelen van een proeve van bekwaamheid krijg je zicht op hoe je een proeve kan maken vanuit een examenplan. Daarnaast leer je welke onderdelen de proeve moeten bevatten, hoe je op het juiste niveau ontwikkelt en hoe je een verantwoordingsdocument kan opstellen.  Je weet ook waarop de vaststeladviescommissie op let bij het beoordelen van de examens. Kortom, je krijgt alle basiskennis en vaardigheden aangereikt om volgens de basiseisen een examen te ontwikkelen.

De training is zeer praktisch ingericht en bevat veel oefeningen en handvatten om zelfstandig een examen te ontwikkelen. De training omvat verder enkele huiswerkopdrachten.

Een succesvol afgeronde training belonen we met het Certificaat Constructeur Startbekwaam.

Wanneer en kosten?

Plan – Do en Do:
Op dit moment staan er nog geen nieuwe datums gepland. Neem contact met ons op bij eventuele vragen.

Check – Act:
Op dit moment staan er nog geen nieuwe datums gepland. Neem contact met ons op bij eventuele vragen.

In de tussenliggende periode is er gelegenheid om aan de huiswerkopdracht te werken.

Optioneel: vier uur extra persoonlijke begeleiding bij het construeren van examenproducten.

De kosten van deze training bedragen € 1.480,-.

Aanvullende informatie

Naast een proeve van bekwaamheid en een theorie-examen zijn er nog andere examenvormen die elk een aparte aanpak bij het construeren vergen. Denk hierbij aan:

  • examen met een criteriumgericht interview (CGI);
  • taalexamen gericht op spreken en/of gesprekken voeren;
  • EVC instrumenten.

Voor de bovenstaande examenvormen bieden we een aparte maatwerktraining aan; vraag ons naar de mogelijkheden.

Inschrijven