“De zekerheid van onafhankelijke toetsing”

Stijn Simons gebruikt het JIJ! platform op het Stabrecht College in Geldrop

Sinds twee jaar maakt het Strabrecht College in Geldrop met plezier gebruik van de JIJ! Toetsing & Training van Bureau ICE. “Vooral de onafhankelijke en ongekleurde opzet van JIJ! geeft ons de zekerheid dat we objectief meten. Daar komen zowel wij als onze leerlingen verder mee!”

Het Strabrecht telt 1.100 kinderen verdeeld over gymnasium, atheneum, havo en mavo. Teamleider en gymleraar Stijn Simons (35) van het Strabrecht is blij met de keuze voor JIJ! en daarmee voor Bureau ICE. “We kenden het bureau al langer en zijn zeer te spreken over de service qua bereikbaarheid. En ook nu kunnen we met een vraag gemakkelijk en snel bellen met hun accountmanager. Dat contact is belangrijk om snel en goed met het systeem te werken.”

Eigenzinnige Brainport School

De keuze voor JIJ! ontstond een paar jaar geleden bij het zoeken nar een nieuwe onderwijsvorm binnen het Strabrecht. De school – vlak onder Eindhoven – wilde zich meer onderscheiden als Brainport School, met technologiebedrijven en de universiteit om de hoek. “Tegelijk wilden we daarin als school meer persoonsgericht maatwerk aan onze leerlingen bieden”, vertelt Stijn Simons. “Daartoe hebben we ons – eigenzinnig als we zijn – breed georiënteerd en zijn we in 2016 uitgekomen bij de beproefde methode Kunskapsskolan.”

Toetsen van de ontwikkeling

Omdat de behoeften van het individuele kind daarbij centraal staan, wilde het Strabrecht de ontwikkeling en groei van de kinderen goed kunnen monitoren. Stijn Simons: “Niet alleen van het kind zelf door de jaren heen, maar ook van het kind ten opzichte van de landelijke benchmark en ten opzichte van leerlingen in de andere klassen. Want tot dusverre hanteren we naast de nieuwe gepersonaliseerde onderwijsvorm ook nog enkele reguliere klassen in een meer klassikale vorm. In 2020-2021 gaan we helemaal over op een eigen onderwijsmodel waar eigenaarschap, keuzes maken en werken vanuit doelen centraal staan.”


Collega’s zien het voordeel ook

Het Strabrecht heeft gekozen voor een vijftal toetsen van JIJ!: Engels, rekenen en drie toetsen Nederlands, die ze naast de reguliere toetsen inzetten. Alle kinderen maken op een gezamenlijk moment de toetsen op hun laptop. Ja, de externe methodiek vroeg in het begin wat overtuigingskracht richting collega’s, maar zij zien nu ook het voordeel van de onafhankelijke toetsing van JIJ! in. Ook de kinderen en de ouders vinden deze extra manier van toetsing prima. Ze krijgen een keurig lijstje met daarop de door de kinderen behaalde resultaten en toelichting gemaild. En willen ze op detailniveau weten hoe hun zoon of dochter een toets gemaakt heeft, dan nodigt de coach van de leerling hen uit om dat samen te bekijken in het systeem.”

“We kunnen er nog meer uit halen”

Stijn Simons is blij met JIJ! De getoonde resultaten staven volgens hem dat de keuze voor een andere schoolvorm een juiste was. Extra kansen ziet Stijn Simons voor zijn school ook nog binnen JIJ! “Ik denk dat we nog meer informatie kunnen halen uit de toetsen, qua directe sturing op de resultaten van de kinderen. Wellicht kunnen we straks zelfs ook minder gaan toetsen. Nu zijn we daar nog niet aan toe, maar dat gaan we zeker oppakken met de coaches en kinderen. Daarmee komt zowel de leerling als de school verder! Ik zou er nu weer voor kiezen.”

Ga net als Stijn Simons zelf ook aan de slag met het halen van méér informatie uit je toetsen en stuur directer op de resultaten van je kinderen met JIJ! Toetsing & Training.

Plaats een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *