Het IEP LVS: een complete leerlijn

Het IEP Leerlingvolgsysteem: een complete leerlijn
Het IEP Leerlingvolgsysteem: een complete leerlijn

Het IEP LVS is het enige leerlingvolgsysteem met een complete leerlijn voor groep 1 tot en met 8. Dat zorgt voor een soepele doorloop naar elk nieuw leerjaar; ook van de kleuters naar groep 3.

Kleuters volg je op hoofd, hart en handen met onze observatie-instrumenten; vanaf groep 3 gebruiken we toetsen in het IEP LVS. Toch sluiten de resultaten naadloos op elkaar aan. Alles gaat namelijk op dezelfde IEP-wijze: kijken naar de ontwikkeling van een leerling, volgen op leerdoelen en aandacht voor het complete kind. De resultaten zetten we in de herkenbare IEP-rapportages en natuurlijk op de talentenkaart van de leerling!

 

Digitaal én papier

Het IEP LVS is een digitaal systeem, maar leerlingen kunnen ook op papier werken. Markeren in leesteksten of berekeningen maken bij de sommen; precies zoals jullie gewend zijn. Als leerkracht bepaal je zelf welke toets je klaarzet voor een leerling: waar is hij of zij nu aan toe?

 

Extra leerlingtijd

Nakijktijd heb je niet als leerkracht, wanneer je met het IEP LVS werkt. Het systeem verwerkt de antwoorden van je leerlingen automatisch, en zet deze meteen om in duidelijke rapportages. Op leerling-, groeps-, school- en bestuursniveau. Bij IEP zeggen we: nakijktijd wordt leerlingtijd, want je krijgt extra ruimte om te investeren in je leerlingen!

 

Meer weten over het IEP LVS?

Het leerlingvolgsysteem van IEP legt de focus op groei, niet op prestatie. Ieder kind ontwikkelt zich in zijn eigen tempo. Daarom vergelijken we kinderen niet met elkaar.

Wij geloven bovendien dat een kind meer is dan taal en rekenen! Met kindvriendelijke toetsen voor hoofd, hart én handen geeft het IEP LVS een compleet beeld: zo zetten we elke leerling in zijn kracht.

Plaats een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *