JIJ! Leerlingvolgsysteem voor Praktijkscholen

Praktijkschool Westfriesland Hoorn

“Omdat het Leerlingvolgsysteem JIJ! met opeenvolgende toetsen werkt, kun je goed de groei van leerlingen zien. Als school kunnen we nog wel iets meer met de informatie doen, maar alles zit er wel al in.” Aan het woord is Marlies Spaan, AVO docent op Praktijkschool West-Friesland, locatie Hoorn. Zij is erg enthousiast over het gebruik van JIJ!: “Met name het werken met ontwikkelscores is een mooi instrument. Het geeft een helder beeld van waar de leerling staat en waar hij naartoe werkt. Maar ook als een leerling zijn plafond heeft bereikt, dan helpen de grafieken ons om dit uit te leggen aan de ouders. Er is geen ruis, het is gewoon zoals het is.”

Klik op plaatje

Klik op de afbeelding om deze helemaal te zien.

Een unieke eigenschap van het JIJ! Leerlingvolgsysteem is dat de ontwikkelscores bij de referentieniveaus lopen van 0F tot en met 4F. Dit maakt het mogelijk om niveaus onder 1F te meten en is daarmee ook uitstekend geschikt om zwakke leerlingen te helpen zich verder te ontwikkelen.

“Er is geen ruis, het is gewoon zoals het is.”

Marlies was op de JIJ!-gebruikersdag vorig najaar en leerde daar hoe ze met referentieniveaus aan de slag kon gaan: “Hiermee is het systeem voor ons een stuk waardevoller geworden.”

Professionalisering

Voor de praktijkschool past het leerlingvolgsysteem goed in de professionaliseringsslag die zij met haar school aan het maken is. “Er zitten heel bruikbare zaken in waarmee we echt professioneler worden. Bijvoorbeeld als je een rekentoets afneemt en je ziet op welke van de vier onderdelen de leerlingen uitvallen, dan kun je direct informatie vinden over wat je kunt doen. Dat werkt heel mooi.”

Praktijkschool Westfriesland, locatie Hoorn

Naar de toekomst toe verwacht Spaan een bredere uitrol binnen de school: “Ik verwacht nóg positiever te worden als mijn collega’s ook het platform gaan gebruiken. We hebben intern ook een MBO-afdeling en ook in deze markt hebben jullie producten, dus dat kunnen we ook weer mooi via jullie regelen. Het is prettig dat jullie overal goed inzetbaar zijn.”

JIJ! Toetsing & Training biedt een uitgebreid, individueel in te richten leerlingvolgsysteem. Met genormeerde, objectieve toetsen, die makkelijk digitaal afgenomen en direct geautomatiseerd beoordeeld kunnen worden. Dit ondersteunt u bij summatief en formatief evalueren in de praktijk. Zo ontstaat er meer tijd voor vakinhoudelijk onderwijs en ruimte om leerlingen nog meer in hun groei te stimuleren.

JIJ! Toetsing & Training voor uw praktijkschool

Net als Marlies Spaan zijn er al diverse praktijkscholen gestart met toetsen van JIJ! Bent u benieuwd hoe we u kunnen helpen om meer inzicht te krijgen in het leerrendement van uw onderwijs? Zodat u uw onderwijs nóg beter kunt maken en leerlingen kunt helpen zich maximaal te ontplooien? Neem contact met ons op via jij@bureau-ice.nl of bel met 088-5569800. Onze experts staan voor u klaar.

Door u te abonneren op onze onze nieuwsbrief blijft u op de hoogte blijven van ontwikkelingen op het gebied van toetsing in het voorgezet onderwijs. Ook leert u meer over toetskwaliteit en formatief evalueren.

Plaats een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *