Sessie 1: Sturing geven aan formatief evalueren

Sessie 1 - Sturing geven aan formatief evaluerenHoe zorg je ervoor dat formatief evalueren gemeengoed wordt in je school? Dat docenten eigenaar zijn van hun eigen professionele ontwikkeling? Hoe hou je vinger aan de pols zonder te controleren? Door zelf formatief te evalueren. In deze online sessie gaan we na hoe je dat doet. Door meer de nadruk te leggen op de te bereiken doelen en minder op de weg er naartoe. Daarnaast gaan we in op een aantal veelvoorkomende misconcepties en hoe daarmee om te gaan in je organisatie.

Voor wie?

Deze sessie is interessant voor leidinggevenden in het VO en VSO en voor docenten die formatief evalueren een structurele plek willen geven in het onderwijs op hun school.

Spreker

Cindy Stienstra ontwikkelde zich tijdens haar loopbaan als biologiedocent tot een specialist in formatief evalueren. Met name de manieren waarop feedback op het leren wordt gegeven, ontvangen en verwerkt, boeien haar. Nu zet ze zich als coach, trainer en schrijver in voor meer bewustwording in het onderwijs. Zowel in de klas als daarbuiten. Cindy weet werkelijke veranderingen in leraargedrag tot stand te brengen waardoor theoretische kennis wordt omgezet in handelen.