Help, mijn executieve functies doen het niet! | Wilma Loedeman

Wilma Loedeman - Focus Op GroeiErvaar zelf waar kinderen met minder ontwikkelde executieve functies tegenaan kunnen lopen en leer hoe je hier zelf met de leerlingen aan kunt werken!

Wat leer je?

  • Wat zijn executieve functies?
  • Hoe herken je zwakkere executieve functies?
  • Hoe kan je zwakke executieve functies van een leerling trainen?

Voor wie?

Een workshop gericht op schoolbestuurders, schooldirectie, IB-ers en leerkrachten.

Programma

“Nu is Tom zijn huiswerk weer vergeten, Emma is voor de tiende keer vandaag haar potlood kwijt en Linda is een slimme meid, maar ik heb al een paar keer verteld wat ze moet doen en nog is ze niet aan de slag.” – dit zijn dé dagelijkse struggles van iedere leerkracht. Hoe komt dit nou? En wat kun je er als leerkracht aan doen? Leer hoe dit te maken kan hebben met de executieve functies van een leerling. Ervaar zelf waar kinderen met zwak ontwikkelde executieve functies tegenaan kunnen lopen en leer hoe je hier zelf met de leerlingen aan kunt werken! 

Over Wilma

Wilma Loedeman studeerde aan de pabo te ’s Hertogenbosch. Na verschillende jaren voor de klas te hebben gestaan studeerde zij orthopedagogiek aan de Universiteit te Utrecht. Hierna werkte zij als leerkracht po, docent en zorgcoördinator vo. Tegenwoordig is zij toetsspecialist bij Bureau ICE.