Quayn - toetsplatform voor het VO
Quayn - toetsplatform voor het VO

Voorbereidingen nieuwe schooljaar Quayn augustus 2023

Quayn - online sessies

Ga je (weer) werken met Quayn? Fris je kennis na de zomervakantie op met een online sessie, waarin we je meenemen in de basis van het werken met Quayn of een uitgelicht thema behandelen.

Staat jullie Quayn-omgeving klaar?

Heeft jouw school een Somtoday- of Magister-koppeling met Quayn? Dan worden nieuwe klasindelingen en nieuwe leerlingen automatisch doorgevoerd. Je hoeft ze dus niet zelf in te voeren in Quayn.

Heeft jouw school geen LAS-koppeling met Quayn? Dan voer je als beheerder zelf de nieuwe klasindelingen en leerlinggegevens voor schooljaar 2023-2024 in. Lees in het Stappenplan hoe je jullie Quayn-omgeving goed klaarzet.

Nieuwste versie Safe Exam Browser

In februari heeft de Safe Exam Browser een update gehad. Werken jullie leerlingen al in de nieuwste versie? Om optimaal via de Safe Exam Browser te werken, adviseren we deze versie te installeren voor de start van het nieuwe schooljaar. Dit doe je zo:

  1. Klik in Quayn op de homepage van de leerlingomgeving op profiel (poppetje linksonder).
  2. Klik vervolgens op Safe Exam Browser.
  3. Installeer de nieuwe versie (3.4.1) voor het juiste besturingssysteem.

Als beheerder kun je de nieuwe versie voor iedere leerling apart installeren, maar je kunt leerlingen dit ook zelf op hun eigen device laten doen.

Quickstart beheer en interne afstemming

Ben je een nieuwe beheerder van Quayn of wil je je Quayn-kennis opfrissen? Lees dan de Quickstart door. Hierin vind je ook een checklist met de belangrijkste punten om bij de start rekening mee te houden en af te stemmen met collega’s.