Quayn - toetsplatform voor het VO
Quayn - toetsplatform voor het VO

Voorbereidingen Quayn nieuwe schooljaar 2024-2025

Online sessies JIJ! Plus toetscreatie-module

Begin komend schooljaar kun je ook al aan de slag met JIJ! Plus. Meld je aan voor een online sessie in september of oktober, waarin we je meenemen in de nieuwe toetscreatie-module.

Quayn met een Magister-koppeling

Maakt jullie school gebruik van een koppeling met Magister? Zorg er dan voor dat je de koppeling met Quayn na de zomervakantie opnieuw activeert in Magister.

Quayn met een Somtoday-koppeling

Heeft jouw school een Somtoday-koppeling? Let er dan op dat het mogelijk is dat leerlingen dubbel geïmporteerd zijn. Dit komt doordat de koppeling met Somtoday oude leerlingen niet verwijdert en deze dus blijven staan.

De verdubbeling los je zo op:

1. Ga boven in Quayn naar ‘Beheer’. 
2. Klik op ‘Groepen’. 
3. Verwijder alle groepen uit de omgeving, ook die van het huidige schooljaar. 

Vervolgens worden de groepen ‘s nachts opnieuw gesynchroniseerd met Somtoday. De volgende dag zijn dus enkel de groepen die in Somtoday staan toegewezen in jullie Quayn-omgeving. 

Je zult zien dat ‘oude’ gebruikers nu geen groep toegewezen meer hebben. Je kunt deze ‘oude’ gebruikers het beste verwijderen, zodat je een kloppend overzicht houdt. Doordat resultaten gekoppeld zijn aan een e-mailadres, blijven eerder behaalde resultaten intact. 

Oude gebruikers opschonen doe je zo: 
1. Ga boven in Quayn naar ‘Beheer’.
2. Ga naar ‘Gebruikers’.
3. Sorteer op ‘Groepen’.
4. Verwijder alle cursisten zonder groep. 

Let op: Het archiveren van alle gebruikers werkt niet. Deze gebruikers blijven dan namelijk gearchiveerd bij de volgende synchronisaties vanuit Somtoday. 

Quayn zonder LAS-koppeling

Heeft jouw school geen LAS-koppeling met Quayn? Dan voer je als beheerder zelf de nieuwe klasindelingen en leerlinggegevens voor schooljaar 2023-2024 in. Lees in het Stappenplan hoe je jullie Quayn-omgeving goed klaarzet.

Quickstart beheer en interne afstemming

Ben je een nieuwe beheerder van Quayn of wil je je Quayn-kennis opfrissen? Lees dan de Quickstart door. Hierin vind je ook een checklist met de belangrijkste punten om bij de start rekening mee te houden en af te stemmen met collega’s.