Menu
Evaluatiemoment brugklas - Brugklas evaluatieroute op maat
Evaluatiemoment brugklas - Brugklas evaluatieroute op maat

Ondersteuning evaluatiemoment brugklas

Elke leerling op de juiste plek

Deze vreemde tijd brengt veel teweeg in het onderwijs. Met het vervallen van de eindtoets en veel onderwijs op afstand rijst de vraag: Hoe zie je straks in de brugklas goed en op tijd of een leerling écht op zijn/haar plek zit? In hoeverre klopt het plaatsingsadvies? Het gaat hierbij niet om die leerlingen waarover geen enkele twijfel bestaat, maar vooral om hen waar het advies minder overtuigend was. De minister adviseert het VO om een evaluatiemoment in de brugklas in te voeren. We ondersteunen je daar graag bij, met oog voor elke leerling.

JIJ! Leerlingvolgsysteem

Een objectief en gestandaardiseerd instrument, zoals een leerlingvolgsysteem (LVS), kan helpen bij een dergelijk evaluatiemoment. Het JIJ! LVS geeft zicht op waar een leerling staat aan het begin van het schooljaar en biedt de middelen om leerlingen individueel te volgen in hun ontwikkeling, zodat je verder kijkt dan naar één specifiek meetmoment. Zo breng je ook in kaart op welke aspecten je bij kunt sturen.

Hoofd, hart en handen

Het JIJ! LVS ondersteunt je door inzicht te krijgen in alle factoren die een rol spelen bij studiesucces: hoofd, hart én handen. Zo kijk je naar de talenten en uitdagingen van een leerling op het gebied van de cognitieve vaardigheden als: rekenen, Nederlands (lezen en taalverzorging) en Engels (lezen en luisteren). Maar óók naar de zachte vaardigheden als doorzettingsvermogen, vindingrijkheid en kunnen plannen.

JIJ! Leerlingvolgsysteem - hoofd, hart en handen

Evaluatieroute op maat

Omdat de brugklas komend jaar qua instroomniveaus wellicht een diversere samenstelling heeft dan gebruikelijk, is het van belang om te kunnen differentiëren. Een evaluatieroute op maat kan hierbij helpen. Bij de ene leerling is een nulmeting bij de start en een meting aan het eind van het schooljaar voldoende om het niveau en voortgang goed vast te stellen. Een andere leerling wil je misschien eerder bij kunnen sturen, al dan niet op een specifieke vaardigheid. Het JIJ! Leerlingvolgsysteem biedt de flexibiliteit om per leerling te kiezen welke toets of zelfevaluatie, op welk moment en op welk niveau je af wil nemen, waardoor je een objectief onderbouwd advies per leerling krijgt.

De onderwijskundig adviseurs van JIJ! kunnen je ondersteunen met een evaluatieroute op maat, inclusief concreet stappenplan passend bij jullie school, leerlingen en doelen. Training en professionalisering van het onderwijsteam kan daar een onderdeel van uitmaken. Interesse in het JIJ! LVS met een route op maat voor jullie brugklassen? Vul onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Wil je alvast een voorproefje? Klik op de knop om een indruk te krijgen hoe zo’n route werkt.

JIJ! Evaluatieroute op maat

Kenmerken JIJ! Leerlingvolgsysteem

  • Betrouwbare en valide, digitale toetsen en zelfevaluaties.
  • Leerlingspecifiek toetsen op elk gewenst moment en ieder device.
  • Direct inzicht in resultaten met overzichtelijke rapportages.
  • Meer inzicht in leerproces en sociaal- emotionele ontwikkeling.
  • Tijd besparen op kwalitatief goede toetsen maken en nakijken.
  • Eigenaarschap bij de leerling door hen inzicht te geven in hun resultaten.
  • Alleen betalen voor de toetsen die je hebt afgenomen.
Je kunt leerlingen echt op maat gaan bedienen.
John van Lith - Adjunct-directeur Veluws College, Apeldoorn

Interesse in een evaluatieroute op maat?

Vul onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact op om te kijken welke route we op basis van jullie wensen uit kunnen stippelen.