Menu
JIJ! Toetsing & Training - Toetsen om van te leren VO
JIJ! Toetsing & Training - Toetsen om van te leren VO

Aanpassingen JIJ! LVS december - januari

Vernieuwd JIJ! Leerlingvolgsysteem

Hieronder vind je de laatste ontwikkelingen rond het vernieuwde JIJ! Leerlingvolgsysteem.

Ga je (weer) aan de slag met het vernieuwde JIJ!? Meld je aan voor een online informatiesessie. We laten je onder meer zien hoe je toetsen kunt inplannen, resultaten kunt inzien en exporteren en deze kunt delen met leerlingen.

Aanpassing voortgangsgrafiek

Voorheen werden alle afnames van een vak en vaardigheid binnen één schooljaar als één gemiddelde getoond in de voortgangsgrafieken. Om de voortgang van de leerlingen binnen één schooljaar inzichtelijk te maken, tonen we nu het gemiddelde voor de periode 1 augustus t/m 31 januari en de periode 1 februari t/m 31 juli apart in de grafiek.

(Klik op de afbeelding om deze te vergroten. Je ziet hier voor leerjaar 2 deze twee periodes met een punt aangegeven in de grafiek.)

Medewerkers importeren in JIJ!

Heb je de gebruikersrol Schoolbeheerder, dan kun je via een .csv-bestand medewerkers importeren. In het .csv-bestand kun je aangeven voor welke vestiging de medewerker toegevoegd moet worden.

  1. Ga bovenin het menu naar ‘Schoolbeheer’
  2. Selecteer ‘Medewerkers’
  3. Klik op de knop ‘Importeren’ en volg de stappen

(Klik op de afbeelding om deze te vergroten)

 

Normscores selecteren

Als docent kun je de normscore die hoort bij het niveau boven en onder dat van de leerling zichtbaar maken in de voortgangs- en spreidingsgrafieken. Ook kun je de lijnen gemakkelijker aan- en uitvinken, omdat het menu met de lijnen niet meer sluit na het wijzigen van de selectie.

Antwoorden schrijftoetsen inzien

Je kunt de gegeven antwoorden van schrijftoetsen nu inzien door de nieuwe knop op het individuele resultaatscherm van een leerling te gebruiken. De knop heet ‘Bekijk de antwoorden’ en is zichtbaar naast de knop ‘Bekijk de beoordeling’.

(klik op de afbeelding om deze te vergroten)

Verbeterde zichtbaarheid filters

Op het afname-overzicht en op de schermen met de voortgangs- en spreidingsgrafieken is het nu altijd zichtbaar welke filters aanstaan. Ook is er een knop toegevoegd waarmee je die filters kunt wissen. 

(klik op de afbeelding om deze te vergroten)

Samenvoegen toetsresultaten van leerlingen

Bij het samenvoegen van toetsresultaten van leerlingen – bijvoorbeeld als een zelfde leerling is geïmporteerd vanuit het vorige JIJ! LVS maar ook via de huidige LAS-koppeling – worden nu ook toetsresultaten van gearchiveerde leerlingen meegenomen. 

Inhoud mogelijke foutmelding

De toelichting bij een foutmelding die je mogelijk ziet bij het importeren van leerlingen via .csv hebben we verduidelijkt. Zo zie je beter wat er mogelijk niet goed is aan de te importeren .csv, zoals het gebruik van ongeldige karakters in de .csv, of een niet kloppend bestandsformaat. 

Downloaden afbeelding grafieken

Als je van een voortgangs- of spreidingsgrafiek een afbeelding downloadt, zie je nu ook jouw selectie van lijnen voor normscore en landelijke ontwikkelscore.