Menu
JIJ! Toetsing & Training - Toetsen om van te leren VO
JIJ! Toetsing & Training - Toetsen om van te leren VO

Aanpassingen JIJ! LVS februari

Vernieuwd JIJ! Leerlingvolgsysteem

Hieronder vind je de laatste ontwikkelingen rond het vernieuwde JIJ! Leerlingvolgsysteem.

Ga je (weer) aan de slag met het vernieuwde JIJ!? Meld je aan voor een online informatiesessie. We laten je onder meer zien hoe je toetsen kunt inplannen, resultaten kunt inzien en exporteren en deze kunt delen met leerlingen.

Resultaten exporteren naar PDF

Je kunt nu twee verschillende PDF-exports maken. Op het resultaatscherm van een individuele leerling kun je een export maken met daarin de voortgangsgrafiek en alle resultaten van die leerling voor het geselecteerde vak. Op het resultatenoverzicht van een groep kun je een export maken met daarin de spreidingsgrafiek, de meest recente afnames van alle leerlingen, de aspectscores en de voortgangsgrafiek. Het is ook mogelijk om dit voor meerdere groepen tegelijk te doen.

(Klik op de afbeelding om deze te vergroten)

Uitbreiding resultaatinformatie

Vanaf nu kun je bij ‘Resultaten’ meer resultaatinformatie zien. In de overzichten van groepsresultaten en leerlingresultaten zijn de resultaatkolommen uitgebreid en bij de individuele resultaatschermen de resultaatrijen. Je ziet nu ook de ontwikkelscore, behaalde punten en het cijfer. De titels van de kolommen ‘Resultaat’ en ‘Score’ zijn vervangen door ‘Niveau’ en ‘Percentage’. De invulling van deze kolommen is gelijk gebleven. Je bekijkt de uitgebreide resultaatinformatie als volgt: 

  1. Ga bovenin JIJ! naar ‘Resultaten’
  2. Selecteer één of meerdere groepen en klik op ‘Bekijk resultaten’
  3. Klik op leerlingresultaten voor het uitgebreide overzicht
  4. Voor het resultaatscherm van een individuele leerling klik je op het oogje ‘Bekijk afname’ rechts

Op de individuele resultaatschermen hebben we onderaan een aantal talige wijzigingen gedaan. Zo is ‘aspect’ vervangen door ‘onderdeel’ en ‘score’ vervangen door ‘percentage goed gemaakte opgaven’. Dit hebben we gedaan om het voor leerlingen begrijpelijker te maken.

Daarnaast is het leerlingdashboard aangepast: onder ‘Laatste resultaten’ ziet een leerling vanaf nu per toets het behaalde niveau. In het overzicht van hun afnames en op de individuele resultaatschermen zien ook zij de nieuwe resultaatinformatie. 

(Klik op de afbeelding om deze te vergroten)