Menu
JIJ! Toetsing & Training - Toetsen om van te leren VO
JIJ! Toetsing & Training - Toetsen om van te leren

Formatief evalueren in elke les

Een training in Formatief Evalueren

Formatief evalueren is een andere manier van toetsen, die meer informatie oplevert dan alleen een meetwaarde. Het gaat om het zichtbaar maken van de leerontwikkeling, voor docenten én leerlingen. JIJ! Toetsing & Training traint docenten in formatief evalueren.

 

Training: Formatief evalueren in elke les

In iedere les kun je formatief evalueren om zo de leervoortgang zichtbaar te maken. Dat kan op formele wijze, met een goede toets. Het kan ook informeel, op elk moment van de les. Maar hoe doe je dat? Welke werkvormen kun je inzetten om inzicht te krijgen in het kennis- en vaardigheidsniveau van je leerlingen? Hoe haal je gedurende de les informatie op over hun vorderingen? En hoe zorg je dat ze zelf eigenaar worden van hun leerproces? We gaan aan de slag met een groot aantal praktische werkvormen. Ook denk je na over wanneer je deze tools het beste kunt inzetten in het leerproces.

Deelnemers aan deze training ontvangen een exemplaar van Sergej’s handboek: Werkvormen Formatief Evalueren in elke les met praktische tips en werkvormen. Bekijk hier de boekpresentatie van dit boek.

 

Hoe boek ik deze training?

Onze klantenservice zit klaar om je vragen in ontvangst te nemen. Je bereikt ze via het nummer 088 556 9800.

Je kunt ook  het contactformulier invullen, dan nemen onze adviseurs contact met je op om te bekijken welk instrument en welke trainer het beste past bij jouw school.

In deze korte film beschrijft senior trainer Sergej Visser hoe hij je in zijn Werkboek Formatief Evalueren in elke les uitlegt hoe je dat het beste kunt doen en waarom.