Contact
JIJ! Toetsing & Training - Toetsen om van te leren VO
JIJ! Toetsing & Training - Toetsen om van te leren VO

JIJ! Training Toetskwaliteit: Taxonomie

De zin en onzin van een taxonomie

Met taxonomieën breng je ordening aan in bijvoorbeeld leereenheden of toetsvragen. Maar wat zijn de voors en tegens van het gebruik van een taxonomie? En voor welke doelen kun je een taxonomie inzetten?  

Wat kun je met deze training?

In deze training leer je meer over het nut en de noodzaak van een taxonomie, maar ook over het gebruik ervan bij het construeren van je eigen toetsen. We benaderen het nut en noodzaak van de taxonomie daarbij niet alleen vanuit de docent, maar ook vanuit de leerling.

Waarom kies je voor JIJ! Toetsing & Training?

Onze trainers zoeken de interactie met de groep. Daarom is geen enkele training hetzelfde. Omdat onze trainers jarenlange ervaring hebben en zelf voor de klas hebben gestaan weten zij scherp het niveau van de groep in te schatten. Zo passen zij hun verhaal aan op de behoefte van de deelnemers. Door continu informatie formatieve toetsmomenten in te lassen wordt de optimale kennisopname van alle deelnemers geborgd. Zo zorgen zij voor een succesvolle training die steevast met een hoge waardering wordt beoordeeld door de deelnemers. Bekijk hier onze trainers.