Contact
JIJ! Toetsing & Training - VO
JIJ! Toetsing & Training - Toetsen om van te leren VO

JIJ! Trainingen – Toetskwaliteit: Goede toetsvragen

Hoe maak je een goede toets met goede toetsvragen?

Je wilt dat een toets een eerlijk beeld geeft van wat je leerling weet en kan. Daarnaast wil je dat de toetsvragen eenduidig zijn voor de leerling en dat ze objectief zijn na te kijken voor de docent.  

Wat kun je met deze training?

In deze training leer je hoe je zelf meer validiteit, betrouwbaarheid en bruikbaarheid in je toetsen krijgt. Ook de kwaliteitseisen bij open vragen en bij meerkeuzevragen komen aan bod. Verder ga je aan de slag met het correctiemodel en wat daarbij komt kijken. Tenslotte leer je wat belangrijk is in de instructie voor de leerling. Al deze aspecten pas je in de training meteen toe op je eigen toets.  

Waarom kies je voor JIJ! Toetsing & Training?

Onze trainers zoeken de interactie met de groep. Daarom is geen enkele training hetzelfde. Omdat onze trainers jarenlange ervaring hebben en zelf voor de klas hebben gestaan weten zij scherp het niveau van de groep in te schatten. Zo passen zij hun verhaal aan op de behoefte van de deelnemers. Door continu informatie formatieve toetsmomenten in te lassen wordt de optimale kennisopname van alle deelnemers geborgd. Zo zorgen zij voor een succesvolle training die steevast met een hoge waardering wordt beoordeeld door de deelnemers. Bekijk hier onze trainers.