Quayn - toetsplatform voor het VO
Quayn - toetsplatform voor het VO

Update Quayn februari 2023

Ontwikkelingen Toetsplatform Quayn

Het afgelopen jaar hebben wij veel gesprekken gevoerd met beheerders en docenten die met Quayn werken. Het onderwerp ‘gebruiksvriendelijkheid’ kwam hierbij vaak naar voren. Die kan beter, dat is helder. Graag laten we je weten dat ons ontwikkelteam achter de schermen druk bezig is met het ontwikkelen van een nieuw gebruiksvriendelijk en laagdrempelig toetsplatform. Hiermee kun je gemakkelijker goede toetsen samenstellen, beheren, nakijken en analyseren. Dat platform is er niet van vandaag op morgen en we ontwikkelen dit ook graag samen met jou als ervaringsdeskundige. Om er zo voor te zorgen dat we je ook écht verder helpen. We leren graag van jouw ervaring met Quayn. Denk met ons mee, laat weten wat in het nieuwe platform absoluut terug moet keren, maar ook wat er anders moet. Geef je feedback door via de knop en/of meld je aan voor de klankbordgroep.

Uitnodiging online Quayn-sessies

De komende tijd organiseren we online sessies om jou te helpen nog meer uit Quayn te halen. Dit keer richten we de aandacht op drie thema’s:

  • Do. 9 maart 15:30 uur – 16:30 uur: Effectief samenwerken in Quayn
  • Di. 4 april 15:30 – 16:30 uur: Eigenaarschap leerlingen
  • Ma. 5 juni 15:30 – 16:30 uur: Werken met metadata

Wil jij je Quayn-skills op (één van) bovenstaande vlakken verbeteren? Je bent van harte welkom bij één of meerdere online sessies. Klik op de knop voor meer informatie over de thema’s en om je aan te melden.

Nieuwe versie Safe Exam Browser

Er is een nieuwe versie van de Safe Exam Browser beschikbaar. Om optimaal in de Safe Exam Browser te werken, adviseren we deze versie te installeren. Dit doe je zo:

1. Klik in Quayn op de homepage van de leerlingomgeving op profiel (poppetje linksonder).
2. Klik vervolgens op Safe Exam Browser.
3. Installeer de nieuwe versie (3.4.1) voor het juiste besturingssysteem.

Quickstart beheer en interne afstemming

Als je school start met digitaal toetsen via Quayn, is het handig om een aantal punten met elkaar af te stemmen. Zo zet je Quayn op een uniforme en effectieve manier in binnen de school. In deze Quickstart vind je de belangrijkste punten om bij de start rekening mee te houden en af te stemmen met collega’s. Ook handig voor nieuwe collega’s of als je Quayn-skills een beetje zijn weggezakt!