Menu
IEP Eindtoets digitaal in 2023
IEP Eindtoets digitaal

Bedankt, we hebben jouw antwoord ontvangen!

Digitaal

Vanaf volgend schooljaar is de IEP Eindtoets ook digitaal beschikbaar. Je kan straks zelf in de IEP-portal aangeven welke leerling in je klas op papier toetst en welke digitaal.

Op onze website vind je een pagina met meer informatie. In de zomer vullen we deze pagina aan met een webinar, een video en een digitale demo. Nog even geduld dus.

Wil je nu alvast een kijkje nemen?

Veelgestelde vragen

Beide toetsen worden goedgekeurd door een onafhankelijke partij, de Expertgroep Toetsen PO. Zij beoordelen de inhoudelijke kwaliteit van de toetsen en beoordelen ook hoe de resultaten tot stand komen. Hiermee is de betrouwbaarheid geborgd voor beide toetsvormen.

Ja, we werken met de vormgeving die je van IEP kent. Je zult de vertrouwde IEP stijl meteen herkennen.

Dat hangt uiteraard van de functiebeperking af. Je kunt als leerkracht het beste inschatten of een digitale toets passend is, jij weet waar de leerling dagelijks mee werkt op school.

Je kijkt vooral naar wat een kind al gewend is van de lessen op school. Werkt jullie school al meerdere jaren met digitale lesmethoden en maken de kinderen de verwerkingsopdrachten digitaal, dan past een digitale manier van toetsen ook bij de eindtoets. Werken jullie pas net met digitale materialen, dan is het logischer om nog voor het papieren toetsboekje te kiezen; de kinderen zijn daar meer aan gewend. Tot slot raden we je aan om leerling en ouder bij de keuze te betrekken.

Bekijk ook onze keuzehulp.

Je kunt per leerling kiezen welke vorm het beste past bij de leerling. Kies je voor digitaal, dan maakt een leerling de digitale toets. Kies je voor papier, dan werkt de leerling vanuit het papieren toetsboekje.