Menu

Vooruitblik op het nieuwe rekenen in TOA

Begin het schooljaar goed met een nulmeting

Na de zomer gaan de nieuwe rekeneisen in voor de nieuwe mbo-studenten. Dat is een spannend moment. Vanuit TOA hebben we ons platform op de nieuwe rekeneisen afgestemd, zodat jij als docent jouw studenten zo goed mogelijk kunt begeleiden.

Zo hebben we een nieuwe evaluatieroute ontwikkeld waardoor je inzicht krijgt in de voortgang en ontwikkeling van de studenten gedurende het jaar. Binnen die evaluatieroute start het schooljaar met een generieke nulmeting. Door deze nulmeting af te nemen weet je waar je studenten staan en wat hun niveau is. Dat is een goed uitgangspunt voor hun verdere begeleiding in het nieuwe rekenen.

Wil je alles weten over onze evaluatieroute en nulmeting? Bekijk dan ons webinar!

 

Drie vernieuwingen in het TOA platform

Aan het vertrouwde TOA platform hebben we drie vernieuwingen toegevoegd. Allereerst de inzichtelijke rapportages. Na de zomer kun je als docent in de rapportages eenvoudig de voortgang en prestaties van jouw student óf studenten inzien. Zo word je ondersteund bij het geven van de juiste begeleiding. De tweede vernieuwing is het beoordelingsformulier inclusief overrulen. Dit stelt je in staat om een goede beoordeling uit te voeren en automatisch of handmatig nagekeken vragen te overrulen als jij denkt dat het nodig is. De laatste vernieuwing is het digitale kladblok. Hier kan de student zijn of haar tussenantwoorden invullen. Voor deze tussenantwoorden krijgt hij of zij ook punten, waardoor de toetsen binnen TOA een compleet beeld geven van de rekenprestaties van een student.

Benieuwd hoe deze vernieuwingen eruitzien en hoe ze precies werken? Bekijk ons webinar!

Webinar: ontdek de opgaven en evaluatieroute in TOA

In dit webinar behandelen we hoe het nieuwe rekenen er in TOA uit komt te zien. Toetsspecialist Jorien Laan, rekendocent Danny van Boxtel en TOA-adviseur Mechelina van der Burgh tonen onze voorbeeldopgaven en evaluatieroute. Hierbij komen de nulmeting, de inzichtelijke rapportages, het beoordelingsformulier en het digitale kladblok aan bod.

 

Voorbeeldopgaven: zo komt het er in TOA uit te zien

Onze nieuwe rekenopgaven sluiten beter aan bij de belevingswereld van studenten. Dat maakt de stof relevant en dat motiveert weer. Ook zijn er tussenantwoorden in de opgaven opgenomen. Een goede redenering is namelijk net zo belangrijk als het uiteindelijke antwoord. Probeer zelf onze voorbeeldopgaven uit, zoals het er in TOA uit komt te zien of bekijk een voorbeeld.

 

Advies of hulp nodig?

Wil je aan de slag met de nulmeting en de evaluatieroute en kunnen wij met je meedenken? Neem contact op met jouw TOA-adviseur of met onze klantenservice, via toa@bureau-ice.nl of bel met 088 – 556 98 00.

Heb je behoefte aan meer informatie over het nieuwe rekenen in TOA? Bekijk onze overzichtspagina.

   
Ronald, Ellen & Mechelina