Menu

Back to school: taal in TOA

Start het schooljaar goed met een nulmeting

Het nieuwe schooljaar begint. Het is voor docenten en studenten belangrijk om een goede start te maken. Hoe doe je dat? Door een nulmeting af te nemen. Zo krijg je als docent namelijk direct inzicht in het niveau van jouw studenten en dat helpt enorm bij het bieden van de juiste begeleiding tijdens de rest van het jaar.

Voor de nulmeting hebben wij in het TOA Toetsplatform een selectie gemaakt van toetsen die, indien gezamenlijk afgenomen, een goed beeld geven van waar de student staat. Dit zijn toetsen die reeds beschikbaar zijn in het TOA Toetsplatform en die gemarkeerd zijn als toets voor de nulmeting. Om een goede indruk te krijgen van het startniveau van de student, adviseren wij voor de talen in ieder geval zowel een receptieve als een productieve toets af te nemen.

Nieuwe toetsen Nederlands en Engels

Voor Nederlands en Engels hebben we nieuwe toetsen ontwikkeld als onderdeel van de evaluatieroute. Betrouwbaar en valide, samengesteld op basis van referentiekaders, de toetsmatrijs en feedback van experts uit de markt. Het gaat om gerichte nulmetingen waarmee je het instapniveau van jouw student bepaalt en om formatieve toetsen zodat je de voortgang ziet. Alle toetsen geven een advies over het niveau van de student (A1, A2 of ertussenin) op basis van percentages goed beantwoorde vragen.

De eerste versie van 16 nulmetingen staat klaar in het TOA Toetsplatform. Benieuwd? Log dan nu in. Eind september is de eerste versie van de 11 formatieve toetsen beschikbaar.

Toetsspecialist Annebel Prins over de nieuwe toetsen

Weten waar jouw student staat en zien hoe hij of zij vordert. Annebel vertelt je alles over de nieuwe toetsen: gerichte nulmetingen en formatieve toetsen. Hoe borg je dat ze betrouwbaar en valide zijn? Hoe stel je ze samen en hoe wordt de cesuur bepaald?

 

Advies of hulp nodig?

Wil je aan de slag met de nulmeting en de evaluatieroute en kunnen wij met je meedenken? Neem contact op met jouw TOA-adviseur of met onze klantenservice, via toa@bureau-ice.nl of bel met 088 – 556 98 00.

Meld je aan voor de TOA-nieuwsbrief om geen nieuws te missen.

 

 

TOA Logo