Toetsexpert Bureau ICE neemt ontwikkelaar De Rode Planeet over

Quayn en Bureau ICE

Toetsexpert Bureau ICE neemt ontwikkelaar De Rode Planeet over

Bureau ICE heeft onlangs De Rode Planeet (DRP), de ontwikkelaar van het toetsplatform Quayn, overgenomen van de Iddink Group. Door het combineren van toetsexpertises is het mogelijk om scholen in het voortgezet onderwijs nog beter te helpen om doelgericht en kwalitatief te toetsen en te evalueren.

Goede toetsing versterkt het onderwijs

Goed toetsen geeft een eerlijke kans op ontwikkeling, is onderdeel van het leerproces en geeft inzichten om het onderwijs op aan te passen. Een goede toets laat zien waar een leerling staat en zegt tegelijk iets over de kwaliteit van het onderwijs. Bureau ICE ondersteunt scholen om de kwaliteit en positie van toetsing te verbeteren om zo het onderwijs te versterken. Samen met de school ontwikkelt Bureau ICE een heldere visie op toetsing en bijpassend toetsbeleid. Met trainingen wordt dit beleid vervolgens in de praktijk gebracht. Om helder zicht te krijgen op de cognitieve én sociaal-emotionele ontwikkeling van leerlingen kunnen scholen daarnaast de methode-onafhankelijke toetsen van Bureau ICE afnemen. Met Quayn kunnen docenten ook zélf toetsen samenstellen door gebruik te maken van een toets- en opgavenbank. Met de komst van Quayn bestrijkt Bureau ICE nu het gehele palet van toetsing.

Over toetsplatform Quayn

Quayn ondersteunt scholen bij het toetsproces met een platform waarin docenten zelf op maat toetsen kunnen samenstellen, aanpassen of creëren. Leerlingen kunnen via het platform hun toetsen digitaal maken, waarna zij in een rapportage de resultaten en bijbehorende feedback kunnen bekijken. Op deze manier kunnen docenten hun toetsen optimaal aan laten sluiten aan de behandelde stof en gestelde leerdoelen. Inmiddels zijn er bij elkaar opgeteld enkele miljoenen toetsopgaven ontwikkeld door de gebruikers van Quayn.

Samenwerking educatieve partners

Diverse educatieve uitgeverijen als Malmberg, maar ook Stichting VO-content en vakverenigingen als NVON maken het al mogelijk om hun toetsmateriaal digitaal in te zetten via Quayn. Daarnaast kunnen eindexamens van eerdere schooljaren digitaal ingezet worden. Hiermee krijgen docenten de gewenste regie om hierin eigen keuzes en aanpassingen te maken.

Over Bureau ICE

Bureau ICE gelooft dat ieder mens een eerlijke kans verdient om zich optimaal te ontwikkelen, onafhankelijk van afkomst en omgeving. Vanuit die gedachte begon Bureau ICE ruim 30 jaar geleden met de ontwikkeling van toetsen voor het staatsexamen Nederlands als tweede taal (NT2). Inmiddels gebruiken duizenden scholen in het basisonderwijs de IEP Eindtoets en het IEP Leerlingvolgsysteem. Scholen in het voortgezet onderwijs maken gebruik van het JIJ! Leerlingvolgsysteem met methode-onafhankelijke toetsen en schoolexamens en de advies- en trainingstrajecten. De TOA toetsen, examens en trainingen zijn bekend in het middelbaar beroepsonderwijs. Daarnaast werken veel onderwijsinstellingen met het toetsplatform Quayn.

Meer over Quayn: quayn.nl

 

Plaats een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *