Het Nationale Toetscongres VO
Het Nationale Toetscongres VO

Het 5e Nationale Toetscongres VO – 16 november 2023

Op 16 november 2023 vond het vijfde Nationale Toetscongres plaats. In De Rijtuigenloods in Amersfoort kwamen spraakmakende wetenschappers, openhartige onderwijsprofessionals en eigenzinnige sprekers samen die het onderwerp toetsing vanuit verschillende invalshoeken belichtten.

Samen meer zien

Het 5e Nationale Toetscongres VO heeft als thema ‘samen meer zien’. Wij geloven in toetsen om van te leren’, waarbij toetsing daadwerkelijk bijdraagt aan de ontwikkeling van een leerling én de docent helpt bij het afstemmen van het onderwijsaanbod. Door met elkaar te kijken naar alle kanten van ontwikkeling, zowel cognitief als sociaalemotioneel, krijg je inzicht in groei. Alleen samen zie je het complete beeld, daarom staat ookleren van elkaar  tijdens dit congres centraal. 

Sprekers

Plenair

In drie plenaire sessies kijken we samen naar het onderwijs, naar toetsen, naar de leerlingen. Hoe helpen we met elkaar die leerling te laten groeien?
Onze sprekers dagen uit met prikkelende stellingen en presentaties en geven stof tot nadenken. Die je mee kunt nemen op je reis door de dag naar de lezingen en workshops.

Bekijk plenaire sessies

Lezingen

Een vol programma met lezingen geeft je nog meer bouwstenen om vanuit verschillende invalshoeken naar het onderwijs en de leerling te kijken. Elke leerling is anders. Elke leerling leert anders. Hoe help je de leerling te worden wie hij is? Kan toetsing hier een rol spelen? Inspirerend én motiverend want met de tips die je krijgt kan je meteen in de praktijk aan de slag.

Bekijk de lezingen

Workshops

In de verdiepende workshops en sessies duik je de wereld van toetsing en onderwijs in. Je gaat zien wat wel en niet werkt. Je krijgt informatie en kunt hier direct mee aan de slag voor jouw eigen onderwijspraktijk. Hier stel je de vraag die al tijden op jouw lippen brandt, hier krijg je antwoord op stellingen die naar jouw idee in de luwte lagen. Ga in gesprek over toetsing en alles wat hiermee samenhangt.

Bekijk de workshops

Koffie en verder praten in het ICE Café

Breng tijdens een van de rondes of de pauzes ook een bezoek aan het ICE Café. Er staat verse koffie klaar én er is ruimte voor een goed gesprek met verschillende sprekers, collega’s en de adviseurs en trainers van JIJ! – Bureau ICE voor het voortgezet onderwijs. Klik op de knop om te zien wat er te vinden is in het ICE Café.

Verse koffie in het ICE Café

Locatie

We verwelkomen je in De Rijtuigenloods in Amersfoort (Piet Mondriaanplein 61, 3812 GZ Amersfoort). Een centraal gelegen locatie die tot de verbeelding spreekt. De locatie is zowel met het openbaar vervoer als met de auto goed bereikbaar en er is genoeg gratis parkeergelegenheid.

Het Nationale Toetscongres VO, Rijtuigenloods Amersfoort

Het Nationale Toetscongres VO, Rijtuigenloods Amersfoort