Menu
4e Nationale Toetscongres 2019 - Anders kijken, meer zien - banner 1
4e Nationale Toetscongres 2019 - Anders kijken, meer zien - banner 4

Het 4e Nationale Toetscongres VO 10 oktober 2019

Aftermovie 2019

Anders kijken, meer zien

“Buitengewoon inspirerend. Het laat je weer even voelen waarom je ook alweer voor dit vak als docent hebt gekozen. Ik heb net getwitterd dat ik binnen 1 minuut al fan was van die laatste spreker.”

Bekijk of download hier de presentaties.

Op donderdag 10 oktober vond Het 4e Nationale Toetscongres plaats in Amsterdome, Amsterdam. Met het thema ‘Anders kijken, meer zien’ doken we in de mooie ontwikkelingen op het gebied van toetsing en wat de implicaties voor de praktijk. Wetenschappers toonden de laatste psychologische en sociologische trends en innovatieve docenten gaven een openhartig beeld van wat er in hun klas gebeurt. 4e-Nationale-Toetscongres-Amsterdome-Anders-kijken-meer-zienHet 4e Nationale Toetscongres vond plaats in de schitterende nieuwe locatie Amsterdome (zie afbeelding).

Hoe geef je op motiverende manier invulling aan het volgen van de ontwikkeling van leerlingen in het VO? Met toetsing kun je dit bereiken, maar de ene toets is de andere niet. Het 4e Nationale Toetscongres VO liet docenten en schoolleiders binnen het voortgezet onderwijs ‘anders kijken, meer zien’. Bekijk hier een korte impressie.

 

Open voor elke zienswijze

Het gevarieerde programma weerspiegelt de diversiteit in praktische manieren en wetenschappelijke visies om leerlingen te volgen in hun ontwikkeling. Jesús de la Torre y Rivas: “Scholen en docenten doen het heel goed, maar met nieuwe tools en inzichten krijg je nog meer plezier in lesgeven. We bespeuren een behoefte in de markt om kennis op te doen van de wijze van toetsing. Formatief en summatief toetsen zijn methodes die in onze beleving afzonderlijk sterk zijn, en elkaar ook aanvullen. De ene wijze van toetsen is niet beter dan de ander. Het gaat om het doel dat je ermee beoogt. Ons thema ‘Anders kijken, meer zien’ sluit daar op aan. Essentieel is dat de ontwikkeling van de leerling centraal moet staan. Daarbinnen staan we tijdens dit congres open voor elke zienswijze.” 

Het 4e Nationale Toetscongres - Jesús de la Torre y Rivas

Vorige edities

Bekijk het videoverslag van de eerdere edities van Het Nationale Toetscongres VO.

In 2017 was het thema van Het Nationale Toetscongres ‘Groei in zicht’.

Bekijk de impressie van het 2e Nationale Toetscongres ‘van Peilstok naar polsstok’ in 2016.