4e Nationale Toetscongres 2019 - Anders kijken, meer zien - banner 1
4e Nationale Toetscongres 2019 - Anders kijken, meer zien - banner 4

Het 4e Nationale Toetscongres VO 10 oktober 2019

Anders kijken, meer zien

“Buitengewoon inspirerend. Het laat je weer even voelen waarom je ook alweer voor dit vak als docent hebt gekozen. Ik heb net getwitterd dat ik binnen 1 minuut al fan was van die laatste spreker.”

Op donderdag 10 oktober vindt Het 4e Nationale Toetscongres plaats in Amsterdome, Amsterdam. Met het thema ‘Anders kijken, meer zien’ duiken we in mooie ontwikkelingen op het gebied van toetsing en wat dit betekent voor de praktijk. Wetenschappers tonen de laatste psychologische en sociologische trends en innovatieve docenten geven een openhartig beeld van wat er in hun klas gebeurt. 4e-Nationale-Toetscongres-Amsterdome-Anders-kijken-meer-zienHet 4e Nationale Toetscongres vindt plaats in de schitterende nieuwe locatie Amsterdome (zie afbeelding).

Hoe geef je op motiverende manier invulling aan het volgen van de ontwikkeling van leerlingen in het VO? Met toetsing kun je dit bereiken, maar de ene toets is de andere niet. Het 4e Nationale Toetscongres VO op laat docenten en schoolleiders binnen het voortgezet onderwijs ‘anders kijken, meer zien’. Wie ga jij ontmoeten op Het 4e Nationale Toetscongres VO?

 

Open voor elke zienswijze

Het gevarieerde programma weerspiegelt de diversiteit in praktische manieren en wetenschappelijke visies om leerlingen te volgen in hun ontwikkeling. Jesús de la Torre y Rivas: “Scholen en docenten doen het heel goed, maar met nieuwe tools en inzichten krijg je nog meer plezier in lesgeven. We bespeuren een behoefte in de markt om kennis op te doen van de wijze van toetsing. Formatief en summatief toetsen zijn methodes die in onze beleving afzonderlijk sterk zijn, en elkaar ook aanvullen. De ene wijze van toetsen is niet beter dan de ander. Het gaat om het doel dat je ermee beoogt. Ons thema ‘Anders kijken, meer zien’ sluit daar op aan. Essentieel is dat de ontwikkeling van de leerling centraal moet staan. Daarbinnen staan we tijdens dit congres open voor elke zienswijze.” 

Het 4e Nationale Toetscongres - Jesús de la Torre y Rivas

Aanmelden

Deelname kost € 275,00 exclusief BTW. Verschillende lezingen en workshops hebben een beperkt aantal plaatsen. Stel het programma van je eigen keuze samen en kies de onderwerpen en sprekers die daar het beste bij passen. Sommige sprekers geven een lezing over een actueel thema, bij andere ga je zelf actief aan de slag. In het overzicht van de sprekers lees je hoe zij in hun presentatie antwoord geven op het thema ‘Anders kijken, meer zien’.

4e Nationale Toetscongres 2019 - Anders kijken, meer zien - banner 8

Vorige edities

Bekijk het videoverslag van de eerdere edities van Het Nationale Toetscongres VO.

In 2017 was het thema van Het Nationale Toetscongres ‘Groei in zicht’.

Bekijk de impressie van het 2e Nationale Toetscongres ‘van Peilstok naar polsstok’ in 2016.