4e Nationale Toetscongres 2019 - Anders kijken, meer zien - banner 4

Toetscongres VO

Anders kijken, meer zien

Op donderdag 10 oktober vindt Het 4e Nationale Toetscongres plaats in Amsterdome, Amsterdam. Met het thema ‘Anders kijken, meer zien’ duiken we in mooie ontwikkelingen op het gebied van toetsing en wat dit betekent voor de praktijk. Wetenschappers tonen de laatste psychologische en sociologische trends en innovatieve docenten geven een openhartig beeld van wat er in hun klas gebeurt. 4e-Nationale-Toetscongres-Amsterdome-Anders-kijken-meer-zien Bekijk hier de schitterende locatie Amsterdome waar het Nationale Toetscongres plaatsvindt. Het programma van het Toetscongres VO is inmiddels bekend.

 

Hoe geef je op motiverende manier invulling aan het volgen van de ontwikkeling van leerlingen in het VO? Met toetsing kun je dit bereiken, maar de ene toets is de andere niet. Het 4e Nationale Toetscongres VO op laat docenten en schoolleiders binnen het voortgezet onderwijs ‘anders kijken, meer zien’.

Lees hier hoe Bureau ICE de leerling centraal stelt tijdens Het 4e Nationale Toetscongres. Het gevarieerde programma weerspiegelt de diversiteit in praktische manieren en wetenschappelijke visies om leerlingen te volgen in hun ontwikkeling. Jesús de la Torre y Rivas: “Scholen en docenten doen het heel goed, maar met nieuwe tools en inzichten krijg je nog meer plezier in lesgeven. We bespeuren een behoefte in de markt om kennis op te doen van de wijze van toetsing. Formatief en summatief toetsen zijn methodes die in onze beleving afzonderlijk sterk zijn, en elkaar ook aanvullen. De ene wijze van toetsen is niet beter dan de ander. Het gaat om het doel dat je ermee beoogt. Ons thema ‘Anders kijken, meer zien’ sluit daar op aan. Essentieel is dat de ontwikkeling van de leerling centraal moet staan. Daarbinnen staan we tijdens dit congres open voor elke zienswijze.” 

Aanmelden

Deelname kost € 275,00 exclusief BTW. Meld je aan voor 1 juli en ontvang 10% korting op de toegangsprijs. Verschillende lezingen en workshops hebben een beperkt aantal plaatsen. Stel het programma van je eigen keuze samen en kies de onderwerpen en sprekers die daar het beste bij passen. Sommige sprekers geven een lezing over een actueel thema, bij andere ga je zelf actief aan de slag. In het overzicht van de sprekers lees je hoe zij in hun presentatie antwoord geven op het thema ‘Anders kijken, meer zien’.

4e Nationale Toetscongres 2019 - Anders kijken, meer zien - banner 8