Menu
4e Nationale Toetscongres 2019 - Anders kijken, meer zien - banner 1
4e Nationale Toetscongres 2019 - Anders kijken, meer zien - banner 5

Lucelle Deneer

Gamification in de klas

“In Nederland zijn we heel erg van de spelletjes op televisie. Het is leuk om leren daaraan te verbinden. Leerlingen hebben dan eigenlijk niet door dat ze aan het leren zijn. Ze denken dat ze niet zoveel hebben gedaan. Dat komt omdat ze plezier hebben en het niet als leren ervaren, terwijl we toch echt wel stappen hebben gezet. Ze hebben wel examentraining gehad, maar hebben niet het gevoel dat ze heel hard hebben gewerkt. Dat maakt ook dat ze het langer volhouden.

Ben jij benieuwd of Gamification werkt in jouw lessen of in jouw school? Kies dan voor de workshop “gamification in de klas.

 

Korte biografie

Lucelle Deneer, docent maatschappijleer op Christelijk College Groevenbeek in Ermelo, is  ‘Leraar van het jaar 2018-2019′ in de categorie voortgezet onderwijs geworden. Een belangrijk project van haar is ‘Ook ik heb mijn vmbo-diploma’, waarbij zij de leerlingen op een interactieve manier kennis laat maken met personen die via het vmbo een succesvolle en boeiende baan hebben. De leerlingen ontdekken zo welke toekomstmogelijkheden er zijn en krijgen daarmee meer geloof in eigen kunnen. Ze hoopt zo de vooroordelen die soms aan het vmbo kleven te bestrijden.

Een ander project is de app waarmee de examenleerlingen op een eigentijdse manier kunnen oefenen voor het landelijk centraal eindexamen. Deneer zou graag als ‘leraar van het jaar’ een ambassadeur van het vmbo willen zijn om de samenleving te overtuigen dat het vmbo een prachtige basis vormt voor het waarmaken van je ambities.

Het 4e Nationale Toetscongres - Lucelle Deneer