Menu
JIJ! Evaluatieroute op maat - Leerlingvolgsysteem
JIJ! Evaluatieroute op maat - Leerlingvolgsysteem

Weten waar je leerling staat: JIJ! Evaluatieroute STAP 1B

Praktische voorbereiding evaluatieroute

Heb je nog niet (vaak) met het JIJ! Leerlingvolgsysteem (LVS) gewerkt, zijn er nieuwe collega’s betrokken bij de inzet van het LVS, of wil je je kennis graag opfrissen? Klik hiernaast op het stappenplan en bekijk de informatie en acties bij STAP 1B. De hulpmiddelen en instructies die je ondersteunen bij de praktische voorbereiding hebben we hieronder voor je op een rij gezet. Zo hebben we bijvoorbeeld een aantal quickstartfilmpjes gemaakt, om je snel wegwijs te maken in het JIJ! LVS.

Ouderbrief JIJ! LVS

Met de ouderbrief kun je ouders/verzorgers informeren over een toetsmoment op school, waarbij je kort uitlegt welk soort toetsen en zelfevaluaties jullie gebruiken. Via onderstaande knop kun je een voorbeeldbrief downloaden. We hebben de brief in Word gemaakt zodat je deze kunt aanpassen naar jullie eigen situatie.

Inloginstructie leerlingen JIJ! LVS

Het is aan te raden om leerlingen al eens te laten inloggen in JIJ! als er nog geen toetsmoment is. Zo kunnen leerlingen al even oefenen met inloggen en kun je zien of alles goed is ingesteld. Download hier de inloginstructies voor leerlingen.

Instructies surveillanten

Daarnaast hebben wij instructies beschreven voor docenten die surveilleren bij het afnemen van de toetsen van het JIJ! LVS. Er is een aparte instructie voor het afnemen van de hart-handen zelfevaluaties, omdat hier bijvoorbeeld geen tijdsduur aan de vragenlijst is verbonden. Bekijk en/of download ze via onderstaande knoppen.

Meld je aan voor de Evaluatieroute updates

Wil je een seintje van ons als er nieuwe hulpmiddelen klaar staan en praktische tips ontvangen die helpen bij het inzetten van de evaluatieroutes? Meld je aan voor de Evaluatieroute updates.

Naar STAP 2A: Leer je leerling kennen

Om je aan het begin van het schooljaar te helpen snel een beeld te vormen van je leerlingen kun je de hart-handen instrumenten inzetten. Je leest er meer over bij de volgende stap.

Kunnen we helpen?

Heb je nog vragen over deze eerste stap of wil je graag dat onze onderwijskundig adviseurs met je meedenken? Neem contact op via: jij-evaluatieroute@bureau-ice.nl of 088 556 9800.