Contact
JIJ! Evaluatieroute op maat - Leerlingvolgsysteem
JIJ! Evaluatieroute op maat - Leerlingvolgsysteem

JIJ! Evaluatieroute op maat

Weten waar je leerling staat

Hoe zie je of een leerling op de juiste plek zit? Na maanden van onderwijs op afstand is de vraag relevanter dan ooit. Een nieuwe lichting brugklassers begint zonder ondersteunend advies van een onafhankelijke eindtoets. Leerlingen in hogere leerjaren zijn overgegaan terwijl er misschien twijfels zijn. Je wil je leerlingen niet onder- en niet overschatten, want in beide gevallen zitten ze niet op hun plek.

Het JIJ! Leerlingvolgsysteem (LVS) kan je ondersteunen bij dit proces door in kaart te brengen waar een leerling nu staat en hoe de leerling zich in een specifieke periode ontwikkelt. Zo kijk je verder dan naar één specifiek meetmoment én breng je in kaart op welke aspecten je bij kunt sturen. JIJ! biedt inzicht in drie factoren die een rol spelen bij het schoolsucces van een leerling: hoofd, hart en handen.

Compleet beeld van je leerling

Een objectief en gestandaardiseerd instrument als het leerlingvolgsysteem van JIJ! ondersteunt je door inzicht te krijgen in alle factoren die een rol spelen bij schoolsucces: hoofd, hart én handen. Zo kijk je naar de talenten en uitdagingen van een leerling op het gebied van de cognitieve vaardigheden als: rekenen, Nederlands (lezen en taalverzorging) en Engels (lezen en luisteren). Maar óók naar de zachte, executieve en 21e eeuwse vaardigheden als creatief denken, doorzettingsvermogen, vindingrijkheid en kunnen plannen.

JIJ! Leerlingvolgsysteem - hoofd, hart en handen

Evaluatieroute op maat

Omdat elke leerling anders is, wil je op maat kunnen evalueren. Je kiest daarom altijd zelf welke toetsen en zelfevaluaties uit het leerlingvolgsysteem je bij wie afneemt en op welk moment. Je hebt keuze uit alle toetsen in meerdere versies en op alle niveaus. Ter ondersteuning biedt JIJ! de evaluatieroutes die je flexibel in kunt zetten, zodat je elke leerling op maat kunt volgen en evalueren. Het zijn adviesroutes per leerjaar, die zijn samengesteld door onze onderwijskundig adviseurs.

Evaluatieroutes in het kort:
  • Doelgerichte adviesroutes per leerjaar
  • Inclusief concreet stappenplan met heldere instructies
  • Flexibel inzetbaar, dus eigen keuze bepaalt de richting
  • Objectief ondersteunend advies bij overgang en determinatie
  • Mogelijkheid om een onderwijskundig adviseur te raadplegen
  • Geen extra kosten, dus reguliere LVS licentiekosten + prijs per afgenomen toets
JIJ! Evaluatieroute op maat

Evaluatieroute in beeld

Om te illustreren hoe je een evaluatieroute aflegt gedurende een schooljaar hebben we een infographic gemaakt. In deze infographic gebruiken we de evaluatieroute voor de brugklas (leerjaar 1) als voorbeeld. Klik op de afbeelding of de knop om de infographic te openen.

We vertellen je graag meer!

Heb je vragen? We vertellen je graag meer. Telefonisch, online óf bij jullie op school. We horen graag wat je vragen en wensen zijn voor komend schooljaar. Als je onderstaand formulier invult, nemen we zo snel mogelijk contact op.

Aanvullende professionaliseringsmogelijkheden

Om leerlingen goed en eerlijk te evalueren en bij te sturen in hun ontwikkeling heeft het team van JIJ! diverse trainingsmogelijkheden om een onderwijsteam praktische handvatten te geven. We verzorgen trainingen altijd op maat. Dit houdt in dat we samen kijken naar jullie wensen, doelen, visie op onderwijs en identiteit en daar het trainingstraject op laten aansluiten. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Training determinatie
  • Training formatief evalueren / leerdoelgericht werken
  • Toetsmeestertraject
  • Training toetsbeleid
training determineren

Interesse in een evaluatieroute op maat?

Vul onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact op om je meer te vertellen over de evaluatieroutes en het JIJ! Leerlingvolgsysteem (LVS).