JIJ! toetsing en training in het VO
JIJ! toetsing en training in het VO

Goed determineren: meer leren met goed toetsen

Meer tips

In augustus en september organiseerde Malmberg een serie Summerschool webinars. Het JIJ! team was te gast om in het onderwerp determineren te duiken. Heb je je aangemeld voor dit webinar, dan ontvang je de avond na het webinar een terugkijklink. Wil je de powerpoint die bij deze presentatie hoorde nog eens bekijken? Klik dan op de afbeelding. Je kunt deze vervolgens ook downloaden. Wil je collega’s attenderen op dit webinar? Je kunt ze uiteraard de terugkijklink sturen.

Mogelijkheden trainingen determinatie

Wil je dieper duiken in de kunst van het determineren? De trainers van JIJ! hebben twee trainingen ontwikkeld op dit vlak:

Training: Elke leerling op de juiste plek

In deze training gaan we in op wat we precies bedoelen met elke leerling op de juiste plek. Als we dat weten, weten we ook welke informatie relevant is om ervoor te zorgen dat de leerling op de juiste plek terecht komt. We introduceren het begrip leerdoelgericht determineren en we laten je zien hoe je een taxonomie en een taxonomie-groeilijn kan inzetten om mede te bepalen wat de juiste plek is voor de leerling.

Training: Leerdoelgericht determineren

In deze training verdiepen we het begrip doelgericht determineren. Je leert hoe leerdoelkaarten een leerling en jou kunnen helpen bij het maken van keuzes. We laten zien hoe toetsmatrijzen en een Leerlingwijzer (feedbackinstrument voor leerling), het doelgericht determineren ondersteunen.

Training JIJ!

JIJ! Toolkit - praktische hulpmiddelen

In de JIJ! Toolkit vind je een aantal praktische hulpmiddelen die ook aan bod kwamen in de presentatie, zoals de Leerlingwijzer en de Toetsmatrijs. Je kunt ze via de Toolkit-pagina bekijken en downloaden.

JIJ! Evaluatieroute

In de presentatie stipten we ook de brugklas evaluatieroute aan. Klik op het plaatje hiernaast om een indruk te krijgen van zo’n route. We vertellen je er graag meer over bij een van onze andere webinars: JIJ! Evaluatieroutes op maat. Of vraag direct meer informatie aan.

Werkboek formatief evalueren

Sergej Visser, een van de presentatoren van het webinar, schreef het werboek Formatief evalueren in elke les. In dit werkboek vind je praktische werkvormen en tips om met formatief evalueren (ofwel leerdoelgericht werken) aan de slag te gaan. Klik op onderstaande knop om een exemplaar aan te vragen.

Handboek Formatief Evalueren in elke les

In gesprek en meer info

Wil je meer weten over de trainingsmogelijkheden van JIJ! of in gesprek met een van onze trainers of adviseurs? We horen het graag! Je kunt ons bereiken op 088 556 9800 of jij@bureau-ice.nl, óf vul onderstaand formulier in. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Oeps! We konden je formulier niet vinden.