Menu

Back to school: het nieuwe rekenen in TOA

Begin het schooljaar goed met een nulmeting

Het schooljaar gaat van start en dat betekent dat de nieuwe rekeneisen ingaan voor de nieuwe mbo-studenten. Vanuit TOA hebben we ons platform op de nieuwe rekeneisen afgestemd, zodat jij als docent jouw studenten zo goed mogelijk kunt begeleiden.

Zo hebben we een nieuwe evaluatieroute ontwikkeld waardoor je inzicht krijgt in de voortgang en ontwikkeling van de studenten gedurende het jaar. Binnen die evaluatieroute start het schooljaar met een generieke nulmeting. Door deze nulmeting af te nemen weet je waar je studenten staan en wat hun niveau is. Dat is een goed uitgangspunt voor hun verdere begeleiding in het nieuwe rekenen.

Onze nulmetingen zijn beschikbaar in het TOA platform. Benieuwd? Log dan nu in. Heb je nog geen gebruikersaccount? Vraag dan de beheerder van jouw onderwijsinstelling om er een aan te maken. Je kunt ook alvast onze voorbeeldopgaven bekijken.

Bekijk drie vernieuwingen in het TOA platform

Aan het vertrouwde TOA platform hebben we drie vernieuwingen toegevoegd. Allereerst de inzichtelijke rapportages. In deze rapportages kun je als docent eenvoudig de voortgang en prestaties van jouw student óf studenten inzien. Zo word je ondersteund bij het geven van de juiste begeleiding. De tweede vernieuwing is het beoordelingsformulier inclusief overrulen. Dit stelt je in staat om een goede beoordeling uit te voeren en automatisch of handmatig nagekeken vragen te overrulen als jij denkt dat het nodig is. De laatste vernieuwing is het digitale kladblok. Hier kan de student zijn of haar tussenantwoorden invullen. Voor deze tussenantwoorden krijgt hij of zij ook punten, waardoor de toetsen binnen TOA een compleet beeld geven van de rekenprestaties van een student.

Benieuwd hoe deze drie vernieuwingen werken? Bekijk dan hiernaast en hieronder onze uitlegvideo’s!

Als onderwijsinstelling kiezen voor het nieuwe rekenen in TOA

Waarom kies je als onderwijsinstelling voor het nieuwe rekenen in TOA? We vroegen het Laura Martens, projectleider nieuwe rekeneisen bij ROC Midden Nederland. Benieuwd naar haar verhaal? Je leest het interview via de button hieronder.

Voorbeeldopgaven: zo komt het er in TOA uit te zien

Onze nieuwe rekenopgaven sluiten beter aan bij de belevingswereld van studenten. Dat maakt de stof relevant en dat motiveert weer. Ook zijn er tussenantwoorden in de opgaven opgenomen. Een goede redenering is namelijk net zo belangrijk als het uiteindelijke antwoord. Probeer zelf onze voorbeeldopgaven uit, zoals het er in TOA uit komt te zien of bekijk een voorbeeld.

 

Webinar: ontdek de opgaven en evaluatieroute in TOA

In dit webinar behandelen we hoe het nieuwe rekenen er in TOA uitziet. Toetsspecialist Jorien Laan, rekendocent Danny van Boxtel en TOA-adviseur Mechelina van der Burgh tonen onze voorbeeldopgaven en evaluatieroute. Hierbij komen de nulmeting, de inzichtelijke rapportages, het beoordelingsformulier en het digitale kladblok aan bod.

 

Advies of hulp nodig?

Wil je aan de slag met de nulmeting en de evaluatieroute en kunnen wij met je meedenken? Neem contact op met jouw TOA-adviseur of met onze klantenservice, via toa@bureau-ice.nl of bel met 088 – 556 98 00.

Heb je behoefte aan meer informatie over het nieuwe rekenen in TOA? Bekijk onze overzichtspagina.

   
Ronald, Ellen & Mechelina