Contact

Back to School: Een goed begin met de nulmeting en de evaluatieroute

Een nieuw schooljaar gaat van start. Een jaar met weer een nieuwe lichting studenten, waarvan velen geen eindexamen hebben afgelegd. Studenten in andere leerjaren zijn overgegaan terwijl er misschien twijfels zijn. Je wil je student niet onder- en niet overschatten, want in beide gevallen zit deze niet op de juiste plek. Een nulmeting aan het begin van het schooljaar is een snelle manier om het startniveau van de student vast te stellen. En dat startniveau is een mooi uitgangspunt voor het verdere traject van de student.

Hoe doe ik een nulmeting?

Voor de nulmeting hebben wij in het TOA Toetsplatform een selectie gemaakt van toetsen die, indien gezamenlijk afgenomen, een goed beeld geven van waar de student staat. Dit zijn toetsen die reeds beschikbaar zijn in het TOA Toetsplatform en die gemarkeerd zijn als toets voor de nulmeting. Om een goede indruk te krijgen van het startniveau van de student, adviseren wij voor de talen in ieder geval zowel een receptieve als een productieve toets af te nemen. Voor rekenen kies je het niveau waarop je wilt toetsen.

 

Een helder beeld van de start en de voortgang

Door na het afnemen van de nulmeting ook regelmatig voortgangstoetsen in te zetten, krijg je als docent goed inzicht in de ontwikkeling van de student. Hierdoor weet je tijdig wanneer je moet bijsturen, of juist kunt loslatenWe noemen de nulmeting en de voortgangstoetsen samen de ‘evaluatieroute’. De rapportages van het resultaat van de evaluatieroute zorgen voor een helder beeld. Hiermee krijgt ook de student meer inzicht in de eigen voortgangwat weer helpt eigenaar te zijn van het eigen leerproces. Extra leuk is dat de geselecteerde toetsen automatisch worden beoordeeld. Dit scheelt jou als docent nakijkwerk, en levert je extra tijd op om met je les bezig te zijn. 

Webinar: De nulmeting en de evaluatieroute

Wil je meer weten over de nulmeting en de evaluatieroute, en leren hoe je de toetsen van de nulmeting het beste kan klaarzetten? Kijk het webinar over De nulmeting en de evaluatieroute dan nu terug.

Aan bod komen onder meer:

  • Belang van de nulmeting
  • Adviesrapportages
  • Klaarzetten in TOA

Advies of hulp nodig?

Wil je aan de slag met de nulmeting en de evaluatieroute en kunnen wij met je meedenken? Neem contact op met jouw TOA-adviseur of met onze klantenservice, via toa@bureau-ice.nl of bel met 088 – 556 98 00.

Meld je aan voor de TOA-nieuwsbrief om geen nieuws te missen.

 

 

Logo TOA - Bureau ICE