Menu
TOA-trainingen examencommissie
TOA-trainingen examencommissie

Opfristraining Examencommissie

Waarom deze training?

Als examencommissie heb je een gezamenlijke verantwoordelijkheid om het volledige examenproces goed te borgen. Doen we het nog steeds zoals het moet? Zijn er wettelijke wijzigingen waar we rekening mee moet houden? Welke dilemma’s ervaren we en hoe kunnen we die voorkomen of oplossen? Kunnen we onze borgingsstaak efficiënter inrichten? De benodigde kennis frissen we weer op en kijken met behulp van gerichte intervisie hoe zaken anders of beter kunnen

Voor wie?

Examencommissieleden die al enige tijd samenwerken en met een frisse blik terug willen kijken op de taken en verantwoordelijkheden en waar je het examenproces mogelijk kan verbeteren.

Een kundige, vriendelijke trainer. Voelde me vertrouwd en gezien!
Anoniem

Dit ga je opfrissen

  • Laatste wet- en regelgeving
  • Duidelijkheid over verantwoordelijkheden

Als voorbereiding zal er vooraf een vragenlijst worden toegestuurd. Hierin zullen enkele essentiële thema’s binnen het takenpakket van de examencommissie aan bod komen zoals de vier pijlers van kwaliteitsborging:
• Kwaliteit van examens
• Kwaliteit van afname en beoordeling
• Kwaliteit van besluitvorming tot diplomering
• Deskundigheid examenactoren

Op basis van deze vragenlijst zal er ook een intakegesprek plaatsvinden om mogelijke dilemma’s boven tafel te krijgen. Afhankelijk van de trainingsbehoefte wordt een voorstel op maat gemaakt.

Training Examencommissie

Dit levert het op

Je kennis is weer opgefrist, je hebt dilemma’s binnen het examenproces besproken en gezamenlijk naar oplossingen gezocht. De trainer heeft zich als ‘kritische vriend’ opgesteld waardoor je rol als examencommissielid nog helderder is geworden. Je hebt meer zicht gekregen op mogelijke verbeteringen in het examenproces en hoe je die kunt borgen.

Na afloop ontvang je het certificaat Examencommissielid Professional PDCA (als je alle dagdelen hebt gevolgd).

Investering

Een overzicht van de investering voor deze training vind je hier.

Nuttige informatie

Volledig online nee
Volledig op locatie V
Deels online nee
Open inschrijving nee

 

Rapportcijfer TOA Training

Ik heb interesse