JIJ! Toetsen als schoolexamen inzetten

JIJ! Toetsing & Training - Leerling en Docent B - JIJ! - Voortgezet Onderwijs

Nu de eindexamens dit jaar niet door kunnen gaan, krijgen we regelmatig de vraag of onze toetsen ook als schoolexamen zijn in te zetten. Dat kan, afhankelijk van de eindtermen die gelden voor jouw schooltype. Zijn de eindtermen gelijk aan de referentieniveaus van Meijerink en/of de ERK-niveaus? Dan zijn de toetsen in het JIJ! Leerlingvolgsysteem geschikt om te gebruiken.

Schoolexamens op afstand

De toetsen Leesvaardigheid, Rekenvaardigheid en Kijk- en luistervaardigheid lenen zich goed voor toetsen op afstand. Maar ook de productieve vaardigheden als Spreken, Gesprekken en Schrijven kunnen goed op afstand worden getoetst. Als je de toets als schoolexamen wil inzetten, dan is het belangrijk dat je in deze gevallen kiest voor een niveau-toets (een toets die één niveau meet, zoals 1F) en niet voor een combinatietoets (een toets die twee niveaus meet, zoals 1F-2F). Alleen met een niveautoets meet je het (eind)niveau van de leerling.

Goed om te weten

Bureau ICE is gecertificeerd als examenleverancier aan de hand van de norm voor valide exameninstrumenten. Met deze certificering ben je er als school van verzekerd dat je valide schoolexamens afneemt.Valide en betrouwbare toetsen

Advies onderwijskundig adviseur

Ben je geïnteresseerd in het afnemen van deze toetsen op afstand of heb je specifieke vragen voor jullie situatie? Onze adviseurs denken graag met je mee. Onderwijskundig adviseur Stephanie Drenth kan bijvoorbeeld meedenken over wat mogelijk is, de praktische uitvoering ervan en het bespreken van de resultaten. Je kunt ons bereiken op 088 556 9800 of vul het formulier hieronder in en een van onze adviseurs neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Contact onderwijskundig adviseur

Plaats een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *