Sessie 2: De evaluatieroute en het nieuwe rekenen

Vanaf 1 augustus 2022 gaan de nieuwe rekeneisen in voor het mbo. Dat is een spannend moment voor studenten en docenten. Bij TOA zijn we klaar voor het nieuwe rekenen en hebben we ons toetsplatform hierop afgestemd. Een belangrijk onderdeel hiervan is de complete evaluatieroute die we hebben ontwikkeld. Hierdoor kun je als docent namelijk écht inzicht krijgen in het niveau en de voortgang van je studenten. Wat dit precies inhoudt en hoe het werkt bespreekt Jorien Laan samen met Danny van Boxtel in deze sessie. Ze zal daarbij ook ingaan op onze nieuwe rapportages, het beoordelingsformulier inclusief overrulen en het digitale kladblok!

Voor wie?

Deze sessie is interessant voor rekendocenten die het nieuwe rekenonderwijs gaan geven en leidinggevenden in het mbo.

Sprekers

Jorien Laan is ruim vier jaar werkzaam bij Bureau ICE als toetsontwikkelaar en teamleider onderzoek/psychometrie. Ze houdt zich bezig met de constructie, screening en normering van toetsen voor het onderwijs. Zo is ze ook intensief betrokken bij de ontwikkeling van het nieuwe rekenonderwijs in TOA.

Danny van Boxtel is docent rekenen bij ROC Mondriaan. Hij begon als docent Sport & Bewegen. Inmiddels is hij ook toegewijd rekendocent en kijkt hij uit naar het geven van het nieuwe rekenonderwijs op zijn mbo.