Menu
IEP Doorstroomtoets 2025

IEP Doorstroomtoets 2025

IEP maakt toetsen leuker!

De IEP Doorstroomtoets (voorheen IEP Eindtoets) is al 10 jaar een begrip in het basisonderwijs. Inmiddels is IEP de grootste papieren aanbieder van de doorstroomtoets én maakten dit jaar de eerste leerlingen de digitale, adaptieve variant.

Dit schooljaar heeft maar liefst 40% van alle basisscholen voor de IEP Doorstroomtoets gekozen, wat neerkomt op 2.800 basisscholen. En dat is niet zonder reden!

Met een mooie, frisse opmaak, pakkende teksten en heldere vragen verlagen we de spanning zo veel mogelijk bij de leerling, zodat ze écht kunnen laten zien op welk niveau ze staan. Kindvriendelijk, fris, betrouwbaar én inzichtelijk.
IEP maakt toetsen leuker!

Zelf de IEP Doorstroomtoets ervaren? Vraag ons informatiepakket aan of bestel een aantal voorbeeldboekjes.

Vooraanmelden IEP Doorstroomtoets 2025

De officiële aanmeldperiode van de IEP Doorstroomtoets is van 1 oktober t/m 15 november. Je kan je wel alvast vooraanmelden. Zo zorgen we dat jouw IEP-portal weer up to date is en houden we je op de hoogte van alle informatie.

Afnamedata 2025

  • Papieren IEP Doorstroomtoets: 4 en 5 februari 2025
  • Digitale, adaptieve IEP Doorstroomtoets: tussen 27 januari en 14 februari 2025

Kenmerken van de IEP Doorstroomtoets

Op papier én digitaal

💚 Je kunt kiezen tussen digitaal of papier, afhankelijk van het kind en het type onderwijs.
💚 De digitaal adaptieve IEP Doorstroomtoets past zich aan het niveau van elke individuele leerling aan. Hoe dat werkt leggen we uit in deze video.
💚 Zowel de papieren als de digitale toets maken gebruik van afwisselende vraagtypen.

 

Iedere leerling in zijn kracht

💚 De toets bevat vragen die aansluiten bij de belevingswereld van het kind.
💚 Bij rekenen zijn de vragen zo geformuleerd dat taal geen struikelblok vormt.
💚 Onze toets is ook te maken door leerlingen die speciale versies nodig hebben. Bijvoorbeeld bij slechtziendheid, dyslexie of dyscalculie. Klik op de link voor meer informatie hierover!
💚 Beperkte afnameduur: 2 x 2 uur

Frisse vormgeving

💚 De toets heeft een frisse vormgeving.
💚 De vragen en antwoorden zijn overzichtelijk te vinden in één boekje of op één scherm.

Welke variant kies jij?

Ga je voor papier of voor digitaal? Je kunt kiezen voor een combinatie van de twee versies binnen één klas. Zo werkt de ene leerling in het papieren toetsboekje en de ander op een tablet of laptop. Allemaal op de vertrouwde IEP manier.

Ook de digitale toets is herkenbaar dankzij de uitstraling, de manier van vragen en de vormgeving die je van IEP gewend bent.

Hulp nodig bij het kiezen? Onze IEP keuzehulp helpt je op weg. Of vraag ons informatiepakket aan.

IEP LVS informatiepakket

Webinar IEP Doorstroomtoets: alle ins en outs

Benieuwd hoe de IEP Doorstroomtoets werkt? In dit webinar vertellen we je alle ins en outs vertellen over de IEP Doorstroomtoets: van aanmelden tot resultaten.

Uiteraard leggen we ook meer uit over zowel de papieren- als de digitale variant. Op deze manier krijg je inzicht welke vorm het beste bij jouw school of bij jouw leerling past.

Rapportages IEP Doorstroomtoets

De rapportages van de IEP Doorstroomtoets herken je aan de IEP-uitstraling. Het zijn heldere rapportages, niet alleen voor de leerkracht, maar ook voor leerlingen, ouders/verzorgers en schooldirectie. De IEP Doorstroomtoets geeft een uitslag op referentieniveau voor taal en rekenen en een schooladvies. We ondersteunen je graag, dus er zijn ook leeswijzers beschikbaar. Je ontvangt daarnaast ook een toelichting voor ouders om te delen.

Als school ontvang je drie verschillende rapportages:

  • het individuele leerlingrapport
  • een groepsrapportage
  • een schoolrapportage

Stel je vraag aan een IEP-school uit jouw regio

Bij IEP vinden we dat een toets geen afrekenmoment moet zijn. Spanning is niet nodig, en oefenen dus ook niet. Wij geloven dat een toets vooral ook leuk mag zijn.

Als IEP-team kunnen we je natuurlijk alles vertellen over de IEP Doorstroomtoets. Maar de leerkrachten en leerlingen die al jarenlang IEPen kunnen dat natuurlijk nóg beter. Met 2650 IEP-scholen vind je sowieso een IEP-school die graag hun ervaring wil delen. 

Bekijk de IEP-scholen uit de regio die met plezier jouw vragen beantwoorden. 

 

De IEP is echt gericht op de kinderen; ze kunnen laten zien wat ze in huis hebben.
Wim Jacobs Basisschool Angela, Echt

Belangrijke informatie IEP Doorstroomtoets 2025

Wanneer wordt de IEP Doorstroomtoets afgenomen?
De afname van de papieren IEP Doorstroomtoets is op 4 en 5 februari 2025*.
De afname van de digitale IEP Doorstroomtoets is op twee aaneengesloten dagen tussen 27 januari en 14 februari 2025. 

*Kies je voor een combinatie van papier en digitaal binnen je klas, dan neem je op 4 en 5 februari de IEP Doorstroomtoets af.

Toetsen in groep 8
Nu de doorstroomtoets veel vroeger in het jaar is gepland, krijgen we veel vragen over wanneer je dan het beste de LVS-toetsen kunt afnemen. Onze collega Lisanne geeft in deze video het antwoord!

Veelgestelde vragen

Heb je nog vragen over de IEP Doorstroomtoets? Dan staat je vraag vast tussen de veelgestelde vragen. Bekijk de vragen via onderstaande knop.

Staat je vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op.

IEP Vragen