Menu
Digitale IEP Eindtoets
Digitale IEP Eindtoets

Digitale IEP Eindtoets

De aanmeldperiode voor de IEP Eindtoets is gestart!

Vanaf nu is het mogelijk om je aan te melden voor de IEP Eindtoets 2023 die op 18 en 19 april 2023 plaatsvindt. De aanmeldperiode start op 1 december 2022 en loopt tot 31 januari 2023.

 

IEP LVS Sociaal-emotionele ontwikkeling

Vertrouwd op papier, nieuw digitaal

De papieren IEP Eindtoetsboekjes zijn niet meer weg te denken uit het basisonderwijs. Zo’n 35% van de basisscholen werkt met de boekjes. Vanaf schooljaar 2022-2023 is de IEP Eindtoets óók digitaal beschikbaar. Je kan samen met de leerlingen bepalen welke variant het best passend is. Werken jullie bijvoorbeeld ook met ons digitale IEP LVS of zijn de leerlingen vanuit de lesmethodes gewend digitaal te werken, dan kan dit een goede keuze zijn. Wil je liever enkele leerlingen of de hele klas in de papieren toetsboekjes laten werken, dan kan dat ook. Wat kies jij?

Maak kennis 
Op deze pagina kun je binnenkort kennismaken met de digitale IEP Eindtoets. Bekijk het webinar, klik door de demo óf lees de reacties van leerkrachten en leerlingen.

Maak een demo

Om goed kennis te maken met de digitale IEP Eindtoets hebben wij een demo voor je gemaakt. In deze demo zie je hoe de online omgeving eruit ziet en kun je kennismaken met de typen vraagstellingen. Zo krijg je een goed beeld.

Vraag hieronder de demo aan en we sturen je direct een link via de mail. Zo kun je op ieder gewenst moment een kijkje nemen.

Nog niet bekend met de IEP Eindtoets?

Dan gaan we eerst een stapje terug. Onze eindtoets bestaat sinds schooljaar 2014/2015 en inmiddels ‘IEP’t’ al ruim 35% van alle basisscholen in Nederland. Fijn om te zien dat onze manier van toetsen aansluiten bij de scholen en hun leerlingen. Scholen maken steeds meer een bewuste keuze. De IEP Eindtoets zorgt bovendien voor meer ontspannen en gemotiveerde leerlingen. Zo kunnen kinderen echt laten zien wat ze in huis hebben.

De IEP Eindtoets is bekend van haar papieren IEP Eindtoetsboekjes. Vanaf schooljaar 2022/2023 is er ook een digitale variant. Bekijk het webinar IEP Eindtoets: vertrouwd op papier, nieuw digitaal en maak in een kwartier kennis.

 

Veelgestelde vragen

Beide toetsen worden goedgekeurd door een onafhankelijke partij, de Expertgroep Toetsen PO. Zij beoordelen de inhoudelijke kwaliteit van de toetsen en beoordelen ook hoe de resultaten tot stand komen. Hiermee is de betrouwbaarheid geborgd voor beide toetsvormen.

Ja, we werken met de vormgeving die je van IEP kent. Je zult de vertrouwde IEP stijl meteen herkennen.

Dat hangt uiteraard van de functiebeperking af. Je kunt als leerkracht het beste inschatten of een digitale toets passend is, jij weet waar de leerling dagelijks mee werkt op school.

Je kijkt vooral naar wat een kind al gewend is van de lessen op school. Werkt jullie school al meerdere jaren met digitale lesmethoden en maken de kinderen de verwerkingsopdrachten digitaal, dan past een digitale manier van toetsen ook bij de eindtoets. Werken jullie pas net met digitale materialen, dan is het logischer om nog voor het papieren toetsboekje te kiezen; de kinderen zijn daar meer aan gewend. Tot slot raden we je aan om leerling en ouder bij de keuze te betrekken.

Bekijk ook onze keuzehulp.

Je kunt per leerling kiezen welke vorm het beste past bij de leerling. Kies je voor digitaal, dan maakt een leerling de digitale toets. Kies je voor papier, dan werkt de leerling vanuit het papieren toetsboekje.