4 juni: Webinar Back to School, tips & tricks goede toetsen maken

Webinars JIJ!

Rond het (deels) weer opengaan van de scholen organiseert Malmberg een serie ‘Back to School webinars’. De trainers/adviseurs van JIJ! zijn uitgenodigd om je praktische tips te geven bij het maken van een goede toets.

Gouden tips voor een goede toets

Om leerlingen die op basis van hun Schoolexamen-resultaten zouden zijn gezakt de kans te geven om alsnog een diploma te behalen, moeten scholen voor elk examenvak een resultaatverbeteringstoets maken. Ook leerlingen die hun cijfers willen verbeteren, mogen maximaal twee van deze RV-toetsen kiezen. Het maken van deze toetsen is dus een behoorlijke verantwoordelijkheid voor docenten. Maar hoe maak je een goede toets?

Hoe zorg je er nu voor dat je een kwalitatieve toets maakt, die meet wat je wil weten en die eerlijk, valide en betrouwbaar is? In deze webinar geven de trainers/adviseurs Sergej Visser en Jesús de la Torre y Rivas van JIJ! je praktische tips en tricks voor het maken van een kwalitatieve toets. Dat kan een RV-toets zijn, maar ook een schoolexamen of een andere toets.
 

Het volgende komt onder meer aan bod:
  • Het hoe en waarom van een toetsmatrijs
  • Tips voor itemconstructie
  • Praktische oefeningen
Datum:

  • Donderdag 4 juni 2020 15.30 – 16.15 uur: Aanmelden

Komt deze uitzenddatum je niet goed uit? Je ontvangt na aanmelding ook een link om de webinar terug te kijken op het moment dat het jou uitkomt.

Meer informatie op: Malmberg.nl

Tip: Toetsmeestertraject

Wil je na het zien van de webinar dieper duiken in de kunst van het maken van goede toetsen? Dan is het Toetsmeestertraject een goed idee. Meer informatie hierover vind je op: deze pagina.

Plaats een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *